Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament comença la construcció del nou aulari de l’escola d’adults de Can Noè

Escoltar

L’Ajuntament comença la construcció del nou aulari de l’escola d’adults de Can Noè

S’habilita com a equipament docent part de l’aparcament de la plaça de Rocafonda

L’Ajuntament ha començat aquest mes les obres del nou aulari de l’escola d’adults de Can Noè. Les noves aules estaran ubicades al número 26 de l’avinguda del Perú després d’habilitar per a ús docent part de l’aparcament semisoterrat de la plaça de Rocafonda.

 

La construcció de l’aparcament i la urbanització de la plaça de Rocafonda van finalitzar al 2005. El projecte preveia llavors un local vinculat a l’aparcament, amb façana a l’avinguda del Perú i accés a peu de carrer. Aquest local, amb consideració de planta baixa, mai s’havia desenvolupat fins ara i l’espai estava ocupat per 16 places d’aparcament de cotxes i 1 de motocicleta en règim de lloguer a càrrec de l’empresa municipal PUMSA, que han estat suprimides. Els llogaters han estat traslladats a altres places dins el mateix aparcament.

 

L’Ajuntament ha hagut de tramitar una modificació puntual del Pla general d’ordenació municipal per fer possible la instal·lació de l’equipament docent. La requalificació es va aprovar definitivament el passat mes d’octubre.

 

 

Els espais de l’Escola d’Adults

 

L’Escola d’Adults de Can Noè pateix des de fa anys problemes de manca d’espais, que han obligat a ocupar diferents ubicacions. En concret, les aules es troben repartides entre l’edifici de Can Noè, seu de l’escola (carrer de Josep Punsola, 45-47); altres espais del mateix edifici però que corresponen al Centre Cívic Rocafonda, i un local llogat a la Unió de Cooperadors (carrer de Josep Punsola, 38).

 

Precisament, les deficiències detectades en aquest darrer espai, que té ventilació insuficient i incompleix les normatives d’emergència i barreres arquitectòniques, han convertit en urgent trobar una nova ubicació complementària. Amb la construcció del nou aulari es podrà deixar d’utilitzar el local llogat al carrer de Josep Punsola, 38.

 

El local que s’habilitarà a la plaça de Rocafonda tindrà 277 m² útils. Té façana a l’avinguda del Perú i el carrer de la Mare Alfonsa Cavín. El projecte preveu desmuntar l’aplacat de pedra artificial existent actualment a les façanes i fer les obertures corresponents per instal·lar finestres. S’habilitaran 4 aules d’entre 40 i 43 m², una aula per a professors, un despatx i serveis.

 

Les obres tenen una durada prevista de 6 mesos. S’han adjudicat a l’empresa Vialitat i Serveis, SL per un import de 180.996,58 € (IVA inclòs), que es finançaran en part amb una subvenció de la Xarxa de Governs Locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona.