Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Mataró s’adhereix un any més a l’apagada lumínica mundial L’Hora del Planeta

Escoltar

L’Ajuntament de Mataró s’adhereix un any més a l’apagada lumínica mundial L’Hora del Planeta

Té lloc dissabte 29 de març

L’Ajuntament de Mataró s’adhereix de nou aquest any a l’apagada lumínica que impulsa a nivell mundial l’organització no governamental WWF sota el lema L’Hora del Planeta. La iniciativa, programada per dissabte 29 de març de 20.30 a 21.30h, vol conscienciar citadans, empreses i organitzacions sobre el problema del canvi climàtic i els impactes que ja s’estan produint al planeta.

 

L’Ajuntament durà a terme les mateixes accions programades en edicions anteriors. Apagarà els llums de 3 indrets emblemàtics: la torre de la plaça de la Peixateria, els focus de l’interior de la plaça d’Itàlia (constel·lació Taure) i els focus de la Laia l’Arquera.

 

La campanya anima els ciutadans a apagar els llums a l’hora indicada i, sobretot, aplicar durant tot l’any mesures d’estalvi energètic a les llars, a la feina i prioritzant el transport públic o els desplaçaments a peu i en bicicleta. La iniciativa compta per ara amb el recolzament de 220 ciutats arreu d’Espanya, a més d’empreses i organitzacions.

 

L’adhesió a L’Hora del Planeta està en sintonia amb les diferents actuacions impulsades per l’Ajuntament en els darrers anys, per exemple, per millorar l’eficiència dels equipaments municipals. Mataró es va adherir al 2008 al Pacte d’alcaldes contra el canvi climàtic impulsat per la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu que les emissions de CO2 el 2020 siguin un 20% menors que les del 2005.