Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament guanya dos accèssits dels Premis Alfons Ortuño a la innovació i bones pràctiques en gestió pública

Escoltar

L’Ajuntament guanya dos accèssits dels Premis Alfons Ortuño a la innovació i bones pràctiques en gestió pública

Els reconeixements són pel WhatsApp del Servei d’Atenció Ciutadana i per l’eina de seguiment del Programa d’Actuació Municipal (e-PAM)



L’Ajuntament de Mataró ha obtingut dos accèssits dels Premis Alfons Ortuño, creats per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) per reconèixer honoríficament les actuacions d’innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública de les administracions catalanes.




Els projectes guardonats de Mataró són el servei d'atenció ciutadana a través de missatgeria instantània WhatsApp en l’àmbit de polítiques sectorials i serveis finalistes i l’eina de seguiment del Programa d’Actuació Municipal per Internet (e-PAM) en l’àmbit de gestió pressupostària, avaluació i transparència.






Un premi, dos accèssits i tres àmbits




Els guardons, que no tenen dotació econòmica, s’atorguen bianualment i enguany celebren la segona edició. En aquesta segona convocatòria, es van presentar 28 projectes. El jurat dels premis ha atorgat un premi i dos accèssits per a cadascun dels tres àmbits en què s’han adscrit les candidatures: Polítiques sectorials i serveis finalistes; Gestió pressupostària, avaluació i transparència; Organització i Recursos Humans.


 

A l’àmbit de polítiques sectorials i serveis finalistes el premi ha estat per l’Ajuntament de Molins de Rei, pel projecte Consell de seguiment de la crisi econòmica.

 

A l’àmbit de la gestió pressupostària, avaluació i transparència el premi ha estat pel Banc de Sang i Teixits pel projecte Creació, organització i implantació de l’activitat d’auditoria interna.



A l’àmbit d’organització i recursos humans el premi ha estat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals pel projecte Eines per a l’execució de programes de millora a la Generalitat de Catalunya: l’exemple de l’Oficina de Racionalització del Sector Públic Instrumental.

 



Alfons Ortuño

 

Coincidint amb el centenari de la institució, l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) va crear els Premis Alfons Ortuño l’any 2012 per reconèixer honoríficament les actuacions innovadores i de bones pràctiques que es duen a terme en les administracions públiques catalanes.

 

Els premis tenen també un segon objectiu, que és reconèixer la trajectòria, l’obra i la manera de fer de la persona que els dóna nom. Alfons Ortuño (Oriola, 1948 – Barcelona, 2004) va dedicar la seva vida professional al servei públic, vinculat principalment al Departament d’Economia i Finances i a la Sindicatura de Comptes.

 

Entre el 1980 i el 1994, Alfons Ortuño va exercir de director general de Pressupostos i Tresor de la Generalitat, i també va ser membre de la part catalana de la Comissió Mixta de Valoracions Estat-Generalitat. Durant aquesta etapa, va crear l’estructura i els fonaments del que serien les finances de la Generalitat de Catalunya, d’acord amb les competències assumides i amb les aspiracions de l’autogovern. Posteriorment, va exercir com a secretari general del Departament d’Economia, i el 2003 es va incorporar a la Sindicatura de Comptes.