Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament incrementa la subvenció a la Fundació Sant Joaquim en 25.000 €

Escoltar

L’Ajuntament incrementa la subvenció a la Fundació Sant Joaquim en 25.000 €

L’entitat va oferir l’any 2013 més de 28.000 dinars a persones necessitades



El Ple de juliol va aprovar la modificació de les bases d’execució del pressupost, fet que permet canviar l’import de diferents subvencions que atorga l’Ajuntament. Entre aquests, s’ha incrementat en 25.000 € l’aportació destinada a la Fundació Sant Joaquim per tal que pugui atendre les persones sense recursos que necessiten cobrir les seves necessitats bàsiques, sobretot aliments.


 

L’Ajuntament va concedir aquest any, mitjançant conveni, una subvenció de 43.770,74 € a la Fundació Sant Joaquim i que ara s’ha vist incrementada per 25.000 € que serviran per fer front als quasi 30.000 dinars que dispensa el menjador social a l’any.

 

El 2013, el Servei de Benestar Social de l’Ajuntament va adreçar 250 persones als menjadors de la Fundació Sant Joaquim (Camí Ral, 238-240) que equivalen a 22.478 dinars. La majoria són persones que viuen en pensions, habitacions o acollides per altres que no disposen de mitjans per a l’elaboració d’àpats. Durant el 2013 la Fundació va oferir 28.294 dinars, 10.220 esmorzars i 22.147 entrepans.

 

En els menjadors de la Fundació Sant Joaquim, gestionats per les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül, els últims 4 anys hi mengen un promig entre 70 i 75 persones, per oferir aquest servei diari l’entitat ha hagut d’adaptar els espais d’elaboració, emmagatzematge i dispensació del menjar així com realitzar la compra de maquinària adequada i la contractació de personal professional.

 

La tasca social que realitzen els menjadors Sant Joaquim complementa altres actuacions de l’Ajuntament en l’àmbit de Benestar Social (prescripció d’aliments solidaris, ajuts per al menjador escolar...), per donar cobertura a les persones que per circumstàncies diverses requereixen suport en l’alimentació durant un període de la seva vida.