Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ofereix als restauradors una jornada sobre el celiaquisme com a oportunitat per fer créixer el negoci

Escoltar

L’Ajuntament ofereix als restauradors una jornada sobre el celiaquisme com a oportunitat per fer créixer el negoci 


Aquest matí ha tingut lloc a l’espai e-Àgora del mercat municipal de la Plaça de Cuba una jornada titulada “Restauració per a celíacs; una oportunitat per fer créixer el teu negoci”, organitzada per l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració de l’Associació Celíacs de Catalunya.

 

Es calcula que a Catalunya hi ha unes 75.000 persones afectades per la malaltia celíaca o celiaquisme, que és la reacció, per predisposició genètica, a la ingesta de gluten, una proteïna present al blat, el sègol, l'ordi, la civada, l'espelta, el kamut i el triticale. Ingerir gluten provoca a les persones celíaques una lesió a les vellositats del budell prim que afecta la seva capacitat d'absorbir els nutrients dels aliments (proteïnes, carbohidrats, greixos, sals minerals i vitamines). 

 

L’objectiu de la jornada era animar els restauradors a preparar els seus establiments per a acollir clients celíacs, per la qual cosa, a part d’una xerrada sobre la dieta més adequada per a aquestes persones, i les mesures necessàries per a manipular i treballar aquests aliments, s’ha convidat dos cuiners de prestigi a fer un showcooking. Els protagonistes han estat Jordi Esteve, cuiner i propietari del restaurant Nectari, guardonat amb una estrella Michelin, i Carlos Milán, xef amb més de 15 anys d’experiència

 

La jornada ha tingut bona acollida entre els restauradors locals i han assistit representants de 4 pastisseries i 8 restaurants: Pastisseria la Moreneta, Confiteria Oms, Pastisseria Uñó, Pastisseria Núria, Sèsam Negre, Lasal del varador, Caminetto, Auto d’Ara, Noucents, Sangiovese, Bocca, i Can Tena.