Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament posa en marxa un programa de formació per prevenir riscos en l’àmbit del sector alimentari

Escoltar

L’Ajuntament posa en marxa un programa de formació per prevenir riscos en l’àmbit del sector alimentari

El curs comença el dilluns 5 de maig amb responsables d’establiments regentats per persones d’origen xinès



El Servei de Família, a través de la Secció de Salut Pública, ha posat en marxa uns cursos de formació sobre vigilància i control de les condicions higienicosanitàries dels establiments del sector alimentari. El primer curs tindrà lloc el proper dilluns 5 de maig i s’adreça a responsables d’establiments alimentaris regentats per persones d’origen xinès.


 

Aquest programa de formació, que s’emmarca en el Programa de Seguretat Alimentària, té per objectiu reduir el risc i protegir la salut de les persones a través de la capacitació sobre higiene i seguretat alimentària als responsables dels establiments dedicats a la restauració i al comerç minorista.

 

La formació complementa les campanyes d’informació i posterior control i inspecció que fa l’Ajuntament als establiments per tal de garantir un bon nivell de seguretat alimentària a la ciutat.

 

 

Formació en seguretat alimentària

 

El programa formatiu, que és gratuït, s’estructura en dues sessions de 3 hores que inclou continguts sobre legislació, contaminació dels aliments, higiene, manipulació i conservació dels aliments, control de temperatura, aigua i plagues en establiments alimentaris.

 

Els continguts s’han adaptat a les especificitats dels diferents sectors i col·lectius del sector amb l’objectiu de ser més eficaços en la transmissió de la informació i garantir una millor aplicació dels continguts en la pràctica diària dels establiments.

 

Així, els primers cursos tindran lloc els dilluns 5 i 12 de maig al Centre Cívic Pla d’en Boet, en horari de matí i tarda, amb la participació d’una cinquantena de responsables d’establiments alimentaris regentats per persones d’origen xinès. Per a l’organització d’aquesta acció formativa es compta amb la col·laboració de professionals de la mediació del Servei de Projectes Transversals, Participació i Ciutadania de l’Ajuntament.

 

Els participants en la formació vénen derivats per part dels serveis municipals i/o a demanda del propis responsables dels establiments del sector.

 

Fins a finals de juliol es programaran diferents accions formatives adreçades a diferents perfils i col·lectius que requereixen capacitació en l’àmbit de la prevenció i la seguretat alimentària: entitats que gestionen menjadors comunitaris, carnisseries, bars, restaurants i establiments minoristes alimentaris, entre d’altres.

 

Per al desenvolupament del programa es compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona que realitza una aportació de 21.000 € en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015.