Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Pompeu Fabra celebra 17 anys de vida amb l’escriptor Albert Sánchez Piñol

Escoltar

La Biblioteca Pompeu Fabra celebra 17 anys de vida amb l’escriptor Albert Sánchez Piñol

L’autor de “Victus” serà el 20 de novembre al Teatre Monumental en l’acte central de la celebració de l’aniversari



L’escriptor Albert Sánchez Piñol és el protagonista del Club del Llibre que el 20 de novembre a les 19 h es farà al Teatre Monumental, acte emmarcat en la celebració del 17è aniversari de la Biblioteca Pompeu Fabra. L’autor de títols com “Pandora al Congo” i “La pell freda” ha venut ja més de 200.000 exemplars en català i castellà de la seva última obra “Victus” que encapçala la llista de novel·les més prestades de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona durant el tercer trimestre de l’any.




L’acte és gratuït amb invitació. Les entrades es poden recollir a partir d’avui a la Biblioteca Pompeu Fabra (plaça d’Occitània, s/n) i a les oficines de la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9) fins al 19 de novembre.




El Club del Llibre és un cicle de trobades amb autors que ofereix la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, en col•laboració amb diferents editorials. Aquesta és la cinquena trobada que es realitza al Maresme, oferint la possibilitat que lectors i membres dels clubs de lectura de la comarca puguin conversar amb destacats escriptors del país. En les darreres edicions els protagonistes van ser Ramon Solsona, Xavier Bosch, Sebastià Alzamora i Maite Carranza.




La biblioteca mataronina celebrarà l’aniversari amb altres activitats com ara L’hora del conte especial, el dimarts 18 de novembre amb “L’escamot d’en Miquelet”, a càrrec de Mònica Torra i el 8è Mercat d’intercanvi de punts de llibre, el dissabte 22 de novembre. També oferirà l’exposició “El maletí malgirbat i la llibreta vella”, del 3 al 29 de novembre. Aquesta és una mostra d’il·lustracions originals del conte “El maletí malgirbat i la llibreta vella. Una història de la Guerra de Successió”.




Com ja és tradició, cada any la Biblioteca Pompeu Fabra edita uns punts de llibre especials per celebrar l’aniversari. Els d’enguany es començaran a repartir el 20 de novembre. Els punts de llibre dels darrers aniversaris es podran veure recollits en una mostra a la mateixa biblioteca del 17 al 22 de novembre.




Des del seu naixement el 22 de novembre de l’any 1997, la Biblioteca Pompeu Fabra s’ha convertit en una de les biblioteques amb més activitats i préstecs de la província. Com a dades més destacables, cal remarcar que des del gener fins al setembre, la biblioteca ha realitzat 257 activitats; a més a més, 950 persones l’han visitat i han realitzat 750 préstecs diaris.



L’any 2013 la Biblioteca Pompeu Fabra, conjuntament amb la Biblioteca Antoni Comas, van ser pioneres en la implementació del sistema de préstec d’autoservei a través de radiofreqüència i identificació (RFID).