Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La consellera d’Ensenyament i l’alcalde de Mataró inauguren l’escola Marta Mata

Escoltar

La consellera d’Ensenyament i l’alcalde de Mataró inauguren l’escola Marta Mata

L’edifici representa una inversió de més de 4 milions d’euros



La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, i l’alcalde de Mataró, Joan Mora, han inaugurat aquest matí l’edifici de l’escola Marta Mata al barri de Cirera de Mataró (carrer d’Aristòtil, 23). A les 10 h han descobert al vestíbul la placa commemorativa juntament amb la directora del centre, Sònia Colomer, després han realitzat una visita a les instal·lacions i finalment han fet uns parlaments al pati de l’escola, on els esperaven bona part dels infants de l’escola, mestres i pares i mares del centre. Finalment, els nens i nenes congregats al pati han celebrat l’esdeveniment oferint una actuació musical.


 

També han assistit a la inauguració el regidor d’Educació, Pere Galbany, el subdirector general de la Inspecció d’Educació de la Generalitat, Manel Busom, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Maresme-Vallès Oriental, Josep Vicent Garcia.

 

El nou edifici de l’escola Marta Mata representa una inversió superior als 4 milions d’euros per part de la Generalitat, i les obres les va dur a terme l’empresa pública INFRAESTRUCTURES.CAT a través de l’empresa constructora COMSA EMTE. El projecte és obra del despatx Ramón Sanabria, arquitectes associats.

 

El centre educatiu té dues línies i té matriculats actualment 371 alumnes -de P3 a 5è de primària- i disposa d’una plantilla de 25 docents. L’escola es va crear el 2007 amb dos grups d’alumnes de P3 i ha anat creixent en grups des de llavors. Serà el proper curs quan es completarà tota l’escola amb els dos grups de sisè.

 

 

Descripció de l’edifici

 

Els terrenys on s’ha construït l’equipament educatiu, que van ser cedits per l’Ajuntament, ocupen una superfície de 7.869 m² del barri de Cirera, prop del Tanatori.

 

L’edifici té forma d’L, amb una alçada de planta baixa més un a la part més alta del terreny, que fa desnivell, i de planta baixa més dos a la part inferior.

 

L’equipament té dos patis, situats a dues cotes diferents. El pati de primària i la pista esportiva ocupen la part més baixa del solar mentre que el pati d’infantil se situa a la part alta de la parcel·la.

 

El cos del gimnàs és perpendicular a l’edifici principal de l’escola, s’ubica a la cota del pati inferior i actua com a transició entre els dos patis.

 

 

Els inicis de l’escola

 

L’escola Marta Mata va començar a funcionar al setembre de 2007, instal·lada de manera provisional a l’edifici de l’escola Antonio Machado, que en aquell moment tenia espais disponibles. A l’octubre d’aquell mateix any, la Taula mixta de planificació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Mataró van acordar la construcció del nou edifici.

 

El 2011 es van haver d’habilitar nous espais dins l’edifici de l’escola Antonio Machado per poder allotjar la totalitat d’alumnes dels dos centres. El setembre de 2012 els alumnes d'infantil del Marta Mata (6 grups) ja es van traslladar a les noves instal·lacions de l’edifici, ja que l’escola es va construir en dues fases. Els alumnes de primària van continuar compartint espais amb l’escola Antonio Machado fins al curs escolar 2013-14, en que tot l’alumnat va poder reunir-se en el nou edifici.