Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La crema a Mataró de 108 contenidors de brossa al 2013 suposa una despesa de 128.000 €

Escoltar

La crema a Mataró de 108 contenidors de brossa al 2013 suposa una despesa de 128.000 €

L’autor o autors poden ser acusats per delictes de danys, amb penes d’1 a 3 anys de presó, o d’incendi, penats entre 10 i 20 anys de presó

Durant el 2013 es van cremar als carrers de Mataró un total de 108 contenidors de recollida d’escombraries a conseqüència d’actes vandàlics o incivisme. L’Ajuntament té en marxa des de juliol de l’any passat una campanya per conscienciar del valor econòmic que té el mobiliari públic, i torna a fer ara una crida als veïns perquè denunciïn aquells que cremen o malmeten intencionadament els contenidors.

 

La reposició dels 108 contenidors cremats l’any passat representa una despesa de 128.135,52 € per al municipi. A la ciutat hi ha uns 1.300 contenidors de rebuig, paper, vidre i brossa orgànica.

 

 

Més de 1.000 € per contenidor

 

La campanya de sensibilització que l’Ajuntament té en marxa informa amb un adhesiu en cada contenidor del seu cost unitari. L’objectiu és conscienciar del valor econòmic que té el mobiliari públic, que està al voltant dels 1.000 € en funció de les dimensions i tipus de material amb què estigui fet.

 

La reposició del mobiliari es fa a càrrec del pressupost municipal, de manera que, tal i com diu el missatge de la campanya, “cada cop que algú crema un contenidor, tots hi sortim perdent”.

 

També es demana la col·laboració ciutadana per denunciar a aquells que cremen o malmeten intencionadament els contenidors, cosa que es pot fer trucant al 092 de la Policia Local, al telèfon d’atenció ciutadana 010* (807 11 70 10 si es truca des de fora de Mataró), al telèfon del civisme 900 859 009, enviant un missatge al WhatsApp de l’Ajuntament (606 61 43 07), per correu electrònic a la bústia per a queixes i suggeriments del web municipal (www.mataro.cat), a través de les xarxes socials (Twitter @matarocat i Facebook Matarocat) o anant a les diferents oficines d’atenció ciutadana.

 

L’autor o autors de la crema de contenidors poden ser acusats de delictes de danys, segons determina el Codi penal, que poden suposar pena de presó d’un a tres anys i multa de dotze a vint-i-quatre mesos i, en funció del perill per a les persones, de delictes d’incendi, amb pena de presó de deu a vint anys. En aquest sentit, la Policia Local manté oberta una línia d’investigació per determinar l’autoria dels incendis que afecten al mobiliari urbà

 

 

Informadores cíviques

 

D’altra banda, l’Ajuntament disposa des d’aquesta setmana i durant 6 mesos d’un equip d’informadores cíviques que recorren la ciutat per conscienciar sobre temes de convivència i civisme. Precisament, entre els missatges que difondran als veïns es troba la importància de fer un bon ús dels contenidors i de no malmetre’ls.