Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Família Robafaves sortirà en cercavila amb motiu de Sant Jordi i el Llibre Gegant es farà al Pati del Cafè Nou

Escoltar

La Família Robafaves sortirà en cercavila amb motiu de Sant Jordi i el Llibre Gegant es farà al Pati del Cafè Nou

En el programa d’actes de Sant Jordi hi destaquen els actes familiars i la conferència de l’escriptora mataronina Care Santos, Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull



El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, ha presentat aquest matí a la Biblioteca Pompeu Fabra el programa d’actes de Sant Jordi 2014, en el qual ha destacat la importància de l’oferta d’activitats de caire familiar, així com de dos nous actes protagonitzats per la Família Robafaves, el Drac i el Dragalió.


El programa d’activitats, organitzat per la Direcció Cultura i per diversos col·lectius i entitats, comença avui mateix, 8 d’abril, i s’allarga fins al 27 d’abril. 

 

Dilluns 21 d’abril, a les 18.30 h, es presenten en societat els nous vestits de la Família Robafaves amb una cercavila que sortirà de l’Ajuntament i que recorrerà carrers del centre, fins tornar a dormir a l’Ajuntament, on romandran fins al 23 de maig. Les altres dues figures que aquests dies seran al vestíbul de l’Ajuntament, el Drac i el Dragalió, veuran com neix un acte nou, “El correconte del Drac i el Dragalió”. El dia 27 d’abril a partir de 2/4 de 12, les dues figures sortiran de l’Ajuntament per dirigir-se en cercavila a participar al Llibre Gegant de contes, que es farà per primera vegada al remodelat Pati del Cafè Nou.

 

Precisament, el Pati del Cafè Nou, acollirà diferents activitats els dies 26 i 27 d’abril amb motiu de l’acabament de les obres i la reobertura d’aquest espai emblemàtic de la ciutat. Dissabte 26, a les 18 h, hi haurà un espectacle de clown amb Marcel Gros i, tot seguit, es presentarà públicament el personatge protagonista de la campanya “Mataró, ciutat de valors”. A les 19 h, al mateix Pati es farà la tradicional ballada de sardanes amb la Cobla Iluro. Els actes en aquest nou espai públic es completaran diumenge a les 12 h amb la XXXVIII edició del Llibre Gegant de contes, organitzat per una comissió ciutadana amb el suport de l’Ajuntament i amb la presència del Drac i el Dragalió. 

 

 

Jornada del 23 d’abril

 

La Fira del llibre i la rosa omplirà de gent els carrers del centre de Mataró la jornada del 23 d’abril, entre les 9 i les 21 hores. Aqust dia es presenta una tarda plena d’activitats per a tota la família començant amb la Trobada de gegants, gegantes i nans de Mataró, on participaran més de 30 colles de la ciutat. Acabada la Trobada hi haurà l’actuació castellera amb els Capgrossos de Mataró i tot seguit es donarà pas a la Fogonada, l’acte de foc més genuí de la diada de Sant Jordi, en què el Drac de Mataró és el protagonista d’una versió adaptada de la llegenda de Sant Jordi. Enguany la Fogonada tindrà unes millores per a potenciar-ne l’espectacle de foc. Acabada la Fogonada la festa continuarà amb el concert de música tradicional a càrrec de La Coixinera.

 

Com cada any amb motiu de Sant Jordi l’Ajuntament celebra una jornada de portes obertes, de 10 del matí a les 18 h. L’objectiu és que els ciutadans puguin acostar-se a conèixer els diferents espais de la Casa Gran de la mà dels regidors, que els faran de guia, els explicaran la història de l’immoble i posaran de relleu els principals detalls i elements decoratius de cada sala.

 

 

Conferència institucional de Care Santos

 

La conferència institucional de Sant Jordi d’enguany es farà el dimarts 22 d’abril a les 19 h a Can Palauet i anirà a càrrec de l’escriptora mataronina Care Santos, Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2014.

 

El programa d’actes de Sant Jordi també inclou diferents hores del conte i la Biblioteca a cel obert, organitzat per la Xarxa de Biblioteques de Mataró, així com xerrades i conferències, lectures en veu alta, lectura de poemes musicats, teatre, el 14è Llibre gegant de receptes de cuina de Mataró, etc.

  

El cartell de Sant Jordi d’enguany és obra de la dissenyadora gràfica del Servei de Comunicació de l’Ajuntament, Regina Bonamusa. És la representació de la princesa de la llegenda de Sant Jordi, feta amb la mateixa tècnica de collage que el cavaller de l’any passat, utilitzant fulls de llibres.