Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira d’atraccions s’instal·la divendres al nou Parc Central

Escoltar

La Fira d’atraccions s’instal·la divendres al nou Parc Central

Aquest any hi ha 128 atraccions i casetes de firaEl Parc Central de Mataró acull des del divendres 6 de juny i fins el 15 de juny la Fira d’Atraccions i la Fireta de Primavera, que habitualment tenen lloc a la ciutat a l’entorn de la Segona Pasqua.


 

Les dues fires ocupen una superfície de 9.000 m². La Fira d’Atraccions se situa a l’espai firal, l’esplanada de Josep Reniu i Calvet i la plaça de la Música, indrets situats tots dins el nou Parc Central. Enguany hi ha 128 atraccions i casetes de fira que, com altres anys, estaran agrupades en funció de la tipologia d’usuaris als quals s’adrecen (infants o adults).

 

La fira està oberta divendres i vigílies festius fins a les 3 h, dilluns 9 de juny fins a les 24 h i la resta de dies fins a les 23 h.  

Promocions especials

 

En el marc del conveni de col·laboració que signen anualment la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Industrials Firaires de Barcelona i Província per organitzar la Fira d’Atraccions i tal com s’ha anat impulsant des de fa tres anys, s’ha acordat una promoció especial per al dimecres 11 de juny, que consistirà en el descompte del 50% del preu del viatge de les atraccions.

 

El mateix dimecres, de 10.30 a 12.30 hores, es torna a repetir l’experiència dels dos anys anteriors amb els infants i joves amb discapacitats físiques, sensorials i psíquiques de les escoles d’educació especial i centres especials de treball de Mataró. L’objectiu d’aquesta iniciativa és que puguin gaudir d’una jornada de fira adaptada a les seves necessitats especials. Els centres participants són l’escola Les Aigües, l’escola l’Arboç i el Centre Especial de Treball CEO de la Fundació Maresme.

 

 

Fireta de Primavera

 

La Fireta de Primavera, que queda ubicada al passeig de la Ciutadania del Parc Central, aplega 47 expositors,  amb una variada oferta d’artesania i articles de regal. 

  

Un any més, els alumnes del cicle superior de primària de les escoles Àngela Bransuela i Josep Manuel Peramàs i l’escola La Llàntia (per primera vegada), participaran a la fireta de Primavera el dia 11 de juny amb 6 parades, mostrant i posant a la venta els productes que han elaborat les cooperatives creades, en el marc del projecte Cultura Emprenedora a l'Escola. Aquest projecte està impulsat per la Diputació de Barcelona i coordinat amb la Direcció d’Ensenyament i TecnoCampus. El Diputat Delegat de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Roca i Lleonart, visitarà les parades de les cooperatives participants a la fireta de Primavera i farà entrega dels diplomes tant als alumnes i com als professors participants en el projecte.

 

 

Zona de bars i actuacions musicals

 

Els bars i restaurants estan instal·lats a la plaça d’Honorat Vilamanyà i Serrat, a l’interior de l’antic Parc Central. Hi haurà 9 bars i restaurants, que obriran els divendres i vigílies de festius fins a les 3 de la matinada, i la resta de dies fins a la mitjanit. Els caps de setmana obriran a partir de les 11 h.

 

Les actuacions musicals previstes són:

 

Dimecres 11 de juny, a les 21 h. Havaneres amb Barca de Mitjana.

 

Dissabte 14 de juny, a les 21 h. Actuació de la Big Band de l’Escola de Música del Liceu de Mataró.

 

 

Mobilitat, afectacions al trànsit i Protecció Civil

 

Els aparcaments públics de la plaça de Granollers i del Camí de la Geganta allargaran els seus horaris per adaptar-se a l’horari de la fira.

 

Els dies en què es preveu més afluència de públic, els festius i vigílies de festiu, quedarà tallat al trànsit el tram de l’avinguda del Corregiment de Mataró, entre la plaça d’Espanya i la ronda de Mossèn Jacint Verdaguer, sense afectar la sortida de vehicles de l’aparcament.

 

Les fires disposen d’un punt d’assistència permanent de Creu Roja ubicat a l’edifici de les oficines de fires.