Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena celebra el 10è aniversari de l’Hotel d’entitats

Escoltar

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena celebra el 10è aniversari de l’Hotel d’entitats

Les associacions sociosanitàries ofereixen suport, activitats i serveis tant als malalts com a les seves famílies



La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena va celebrar el passat dijous el desè aniversari de l’Hotel d’entitats, format en aquests moments per 10 entitats sociosanitàries. A la celebració hi van assistir la regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum i presidenta de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Olga Ortiz; i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Joaquim Fernàndez.


 

L’acte va consistir en un acte de reconeixement a les associacions residents a l’Hotel en el transcurs del qual, el director de l’Institut de l’Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona, Antoni Salvà, va oferir la conferència “El rol de les associacions en l’actual sistema sanitari”. Salvà va parlar de la important tasca que fan les associacions de malalts i familiars cobrint les necessitats d’informació, suport i acompanyament tant socials com emocionals enfront la malaltia. També es va fer una mostra, des de les 16 a les 20 h, de les entitats al carrer de Sant Pelegrí.



L’Hotel d’entitats és un espai on centenars de persones treballen voluntàriament per garantir el benestar i la millora de la qualitat de vida d’altres persones. Té per objectiu principal activar l’associacionisme sociosanitari, fonamentalment des de la vessant sanitària d’entitats que ajudin a millorar la qualitat de vida de persones amb malaltia i la dels seus familiars.



L’Hotel d’entitats està format per 10 entitats: Salut Mental Mataró i Maresme; Associació familiars de malalts d’Alzheimer del Maresme; Associació Parkinson Maresme; Associació d’afectats de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de Mataró i Maresme; Àmbit Prevenció. Associació per la Salut i la Qualitat de vida; Maresme Oncològic. Associació contra el càncer; Associació Celíacs de Catalunya. Delegació Mataró i Maresme; Associació de Diabètics de Catalunya, Associació Asperger Maresme; Reeixir. Associació de persones afectades per l’Agorafòbia i altres trastorns d’ansietat.