Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus aprova una declaració de preocupació i rebuig per la situació de violència a Veneçuela

Escoltar

La Junta de Portaveus aprova una declaració de preocupació i rebuig per la situació de violència a Veneçuela

La Junta de Portaveus celebrada el passat 31 de març va aprovar una declaració institucional presentada pel PPC per fer arribar al Consolat de Veneçuela a Barcelona la preocupació del consistori per la situació de violència en aquest país. La declaració es va aprovar amb els vots favorables del PPC i les abstencions de l’alcalde, CiU, PSC i PxC. Van votar-hi en contra ICV-EUiA i la CUP.

 

El text íntegre aprovat, del qual es va donar compte al Ple del 3 d’abril, és el següent:

 

“Atès que la nostra ciutat acull a un nombrós grup de ciutadans provinents de Veneçuela.

 

Atès que Veneçuela va ser país receptor de molts catalans, entre ells mataronins, i que per tant existeixen vincles forts amb aquest país.

 

Atès que tots som coneixedors de la situació de violència que està tenint lloc en el país Sud-americà.

 

Atès que aquesta situació està afectant a ciutadans espanyols que resideixen a Veneçuela com en el cas de Wilmer Carballo, empresari de 43 anys assassinat a Cagua, o a Juan Manuel Carrasco, estudiant detingut a la ciutat de València (Veneçuela), i que a més han mort ja desenes de manifestants.

 

Atès que diferents organitzacions defensores dels Drets Humans tant veneçolanes com internacionals, des de relators independents de les Nacions Unides que demanen que “tots els partits han de condemnar rotundament qualsevol acte violent contra els opositors polítics. Les autoritats han de fer tot el possible per tal de prevenir aquests atacs i per garantitzar que tots els responsables d’aquests siguin presentats davant la justícia”. Passant per Amnistia Internacional, l’Internacional Socialista o Human Rights Watch

 

Atès que s’ha produït una apagada mediàtica dels mitjans no oficialistes amb l’expulsió de periodistes de mitjans que denunciaven la situació de violència que es viu al país.

 

Atès que no podem compartir ni callar davant les detencions d’opositors polítics democràtics com ha succeït durant les protestes en aquest País.

 

Atesa, doncs, la greu situació social i política que viu la República Bolivariana de Veneçuela proposem al Ple de l’Ajuntament de Mataró l’adopció dels següents acords:

 

1.-L’Ajuntament de Mataró s’adreçarà al Consolat de la República Bolivariana de Veneçuela a Barcelona per fer-li arribar per escrit la nostra preocupació per la situació de violència i manca de llibertat d’expressió i manifestació que es viu en aquest País.

 

2.-Instar al Govern de la Generalitat i al “Ministerio de Asuntos Exteriores” d’Espanya a que traslladin la nostra preocupació i solidaritat amb els familiars de les persones assassinades i privades de llibertat per motius polítics”.