Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró dóna suport a la consulta per decidir el futur polític de Catalunya

Escoltar

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró dóna suport a la consulta per decidir el futur polític de Catalunya

El Ple de l’Ajuntament va donar compte ahir d’una declaració institucional que dóna suport a la celebració de la consulta per decidir el futur polític de Catalunya.

 

La declaració, presentada pel grup de CiU, va ser aprovada per la Junta de Portaveus reunida el 3 de gener amb els vots favorables del Govern municipal (CiU) i ICV, i amb l’abstenció del PSC. Els grups municipals de PPC i PxC van votar-hi en contra, i el representant de la CUP no hi va assistir a la reunió. El text íntegre aprovat és el següent:

 

 “Davant l’anunci de la convocatòria el dia 9 de novembre de 2014 d’una consulta popular per tal de decidir si la nació catalana vol esdevenir un Estat, l’Ajuntament de Mataró a través de la seva Junta de Portaveus acorda manifestar:

 

Primer.- La constatació d’un acord entre la majoria de les forces polítiques del Parlament de Catalunya, màxim òrgan de la sobirania popular del nostre País, que farà possible la celebració d’una consulta on el poble de Catalunya decidirà, de manera lliure i democràtica, el seu futur col·lectiu en els termes acordats i amb la pregunta majoritàriament pactada.

 

Segon.- El seu compromís amb la Generalitat, institució en què s’organitza l’autogovern de Catalunya, i amb el Parlament de Catalunya, representant legítim del poble català, per tal que aquesta consulta sigui realitat, posant a la seva disposició tots els mitjans requerits perquè la consulta esdevingui un èxit i aconsegueixi la màxima participació popular.

 

Tercer.- La necessitat de seguir treballant des del diàleg i el pacte, per tal de fer possible la consulta.

 

Quart.- La seva crida a la ciutadania a que participi de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí.

 

Cinquè.- Comunicar a tots els grups polítics presents al Parlament de Catalunya i al President de la Generalitat el contingut d’aquesta declaració institucional”.