Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament insta el Parlament a aprovar la Llei pels Drets de les Persones Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transexuals

Escoltar

L'Ajuntament insta el Parlament a aprovar la Llei pels Drets de les Persones Lesbianes, Gais, Bisexuals i TransexualsLa Junta de Portaveus va aprovar una declaració institucional de suport a la Llei pels Drets de les Persones Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transexuals i per l’eradicació de la LGTBfòbia. En el Ple de dijous passat, 3 de juliol, se’n va donar compte del contingut d’aquesta declaració, debatuda a instàncies de la CUP i aprovada amb els vots a favor de CiU, PSC, PPC, ICV-EUiA, CUP i l’abstenció de PxC.


 

El text literal de la declaració diu:

 

“Atès que a Catalunya, segons l'informe de l'Observatori Contra l'Homofòbia, es produeixen més de 380 denúncies per LGTBfòbia a l'any.       

Atès que aquestes agressions es produeixen principalment a l'espai públic, on les persones LGTB (Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals) pateixen una especial discriminació i vulneració dels seus drets fonamentals.

 

Atès que darrerament l’exaltació de l'homofòbia ha pujat de forma alarmant a Catalunya, produint-se manifestacions contraries als drets de les persones LGTB i causants de violència contra Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals.    
Atès que en l'àmbit escolar segons estudis realitzats pel Casal Lambda, el 70% dels infants i adolescents LGTB en edat escolar han patit insults de caire homòfob. 

Atès que el 9 de maig de 2013 es va registrar al Parlament de Catalunya la proposició de llei "PELS DRETS DE LES PERSONES GAIS, LESBIANES, BISEXUALS I TRANSSEXUALS I PER L' ERADICACIÓ DE LA LESBOFÒBIA, LA TRANSFÒBIA I L’HOMOFÒBIA", llei elaborada i aprovada el 2010 pel Consell Nacional LGTB de Catalunya, i que pretén posar fi a la impunitat LGTBfòbia.        
És per tot això, que el Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular, a la ciutat de Mataró, presenta la Declaració Institucional següent:

 

1. Instar al Parlament de Catalunya a aprovar la llei PELS DRETS DE LES PERSONES GAIS, LESBIANES, BISEXUALS I TRANSSEXUALS I PER L' ERADICACIÓ DE LA LESBOFÒBIA, LA TRANSFÒBIA I L’HOMOFÒBIA , en els termes acordats per les entitats LGTB de Catalunya, amb la demanda expressa que aquesta llei contingui un Règim d'infraccions i que reconegui un òrgan sancionador depenent del Parlament de Catalunya.

 

2. Comunicar aquest acord a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, al Front d’Alliberament Gai de Catalunya i a l’Observatori Contra l’Homofòbia.”