Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde rep el comissionat Dean J. Trantalis de Fort Lauderdale

Escoltar

L'alcalde rep el comissionat Dean J. Trantalis de Fort Lauderdale

És la primera vegada que un representant de la ciutat agermanada nord-americana visita Mataró



L’alcalde, Joan Mora, ha rebut avui el comissionat Dean J. Trantalis de Fort Lauderdale (Florida), ciutat agermanada amb Mataró des del passat mes de febrer. A l’acte hi han assistit la segona tinenta d’alcalde, Núria Calpe; el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey; i el portaveu del grup municipal del PPC, José Manuel López. Aquesta és la primera vegada que un representant de Fort Lauderdale visita Mataró.


 

Trantalis ha arribat a l’Ajuntament després de visitar la biblioteca Antoni Comas i el local de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró. Després de l’Ajuntament, la comitiva s’ha dirigit al Museu de Mataró, la plaça Gran on hi destaca el Rengle de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch i la basílica de Santa Maria, per acabar a la Nau Gaudí.

 

A la tarda Trantalis podrà conèixer de prop el Port de Mataró i les instal·lacions del TecnoCampus Mataró-Maresme, dos dels emplaçaments que tenen molt a veure amb alguns dels objectius de l’agermanament entre ambdues ciutats: la recerca de sinèrgies entre els ports i clústers nàutics respectius i la col·laboració acadèmica entre institucions universitàries i de formació professional així com la internacionalització i la innovació d’empreses.

 

En la trobada l’alcalde ha agraït la visita del comissionat per tal de “compartir valors i oportunitats per créixer junts”. Mora ha destacat que l’agermanament amb la ciutat de Fort Lauderdale significa per a Mataró “un pont de connexió amb els Estats Units i l’Amèrica del Sud” i la possibilitat que ambdues ciutats s’apropin i coneguin les seves potencialitats.

 

Tant l’alcalde com el comissionat han deixat palès les similituds de les dues ciutats com a ciutats de mar i la indústria que se’n deriva així com l’interès en treballar plegats.

 

Pel que fa a l’àmbit empresarial i universitari, Miquel Rey ha mencionat que tres empreses de la Incubadora del TecnoCampus Mataró-Maresme han visitat parcs de recerca de la zona de Florida i una ja s’ha beneficiat del programa d’internacionalització iniciant un pont empresarial entre ambdues ciutats. Quant a la part universitària, està previst que el proper estiu es puguin iniciar intercanvis estudiantils.

 

El comissionat Trantalis ha finalitzat la trobada destacant l’esforç de l’Ajuntament en portar a terme aquest agermanament del qual se’n derivaran molts vincles de treball conjunt, a més ha afirmat que la visita “és una obligació i una necessitat per ambdues ciutats per anar-se coneixent”.

 

 

Agermanament Mataró – Fort Lauderdale

 

El passat mes de febrer Mora i Rey van visitar Fort Lauderdale, on es va signar el protocol que formalitzava l’agermanament entre les dues ciutats. Un agermanament que pretén, a grans trets, fomentar les relacions a nivell econòmic, empresarial, acadèmic i cultural entre Mataró i Fort Lauderdale.

 

Des d’aleshores, Mataró forma part, juntament amb altres 17 ciutats d’arreu del món, de la ‘Greater Fort Lauderdale Sister Cities International’, una xarxa en la qual aquestes ciutats uneixen esforços de cooperació global en diferents àmbits i desenvolupen programes conjunts.

 

Les ciutats que formen part d’aquesta mena de club de ciutats agermanades amb Fort Lauderdale són: Agogo (Ghana); Belo Horizonte (Brasil); Cap-Haitien (Haití); Gold Coast (Austràlia); Haifa (Israel); Kaohsiung City (Taiwan); La Romana (República Dominicana); Mar del Plata (Argentina); Illa Margarita (Veneçuela); Medellín (Colòmbia); Mugla (Turquia); Ciutat de Panamà (Panamà); Quepos (Costa Rica); Rímini (Itàlia); Sao Sebastiao (Brasil) i Venècia (Itàlia).

 

Fort Lauderdale està governada per un alcalde, John P. “Jack” Seiler, i 4 comissionats representants dels 4 districtes: Bruce G. Roberts (districte 1); Dean J. Trantalis (districte 2); Bobby D. DuBose (districte 3) i Romney Rogers (districte 4).

 

Dean J. Trantalis representa el districte 2 des de març de 2013 i anteriorment havia estat vice-alcalde de Fort Lauderdale (del 2003 al 2006). Trantalis ha treballat en temes sobre drets humans, contra la discriminació sexual, en l’àmbit de l’habitatge i en l’ocupació. El gener de 1999 va elaborar la llei de parelles de fet del comtat de Broward.