Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita a Florida diferents operadors i institucions per establir col·laboracions futures amb Mataró

Escoltar

L'alcalde visita a Florida diferents operadors i institucions per establir col·laboracions futures amb Mataró

Slid és la primera empresa mataronina que s'ha beneficiat del programa d'internacionalització acordat entre Mataró i Fort Lauderdale

L’alcalde, Joan Mora, i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació i president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Miquel Rey, van finalitzar ahir el viatge a Fort Lauderdale (Florida) que tenia per objectiu principal la signatura del protocol d’agermanament amb aquesta ciutat nord-americana. L’estada també ha servit per poder visitar diferents emplaçaments i institucions per tal d’establir contactes i possibles intercanvis profitosos per a Mataró.


 

La primera visita es va fer a diferents operadors del sector de la indústria nàutica recreativa, Repair & Refit, atès que Fort Lauderdale és el clúster d’aquest sector més important dels Estats Units. La finalitat era veure com funcionen aquest centres i crear sinergies i possibles col·laboracions amb Mataró emmarcades en l’estratègia de creixement i de futur del sector nàutic focalitzat en el Port de Mataró.

 

Tot seguit, l’alcalde i el regidor van conèixer de la mà del seu president, Andrew Duffell, el Research Park at Florida Atlantic University amb el qual el TecnoCampus Mataró-Maresme té signat un programa d’internacionalització, un acord en virtut del qual les empreses interessades d’ambdós territoris poden fer estades en les incubadores respectives sense cost fins un màxim de 3 mesos, on reben assessorament sobre la manera d’aterrar en aquest mercat i suport per a recerca de finançament entre d’altres.

 

La primera empresa mataronina que s’ha beneficiat d’aquest acord ha estat Slid, guanyadora de la darrera edició dels premis Cre@tic i ubicada a la incubadora del TecnoCampus Mataró-Maresme. Com a resultat d’aquesta estada als EUA, una aplicació mòbil que permet intercanviar targetes de visita d’un dispositiu a un altre dissenyada per l’empresa serà l’app que s’usarà en dos congressos que se celebraran a la zona de Florida els mesos d’abril i octubre.

 

Van finalitzar la jornada visitant el Design Center of The Americas (DCOTA), un showroom on es mostren més de 100 botigues de disseny d’interiors i que podria esdevenir una plataforma per posicionar empreses locals.