Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les platges del Varador i El Callao renoven la Q de Qualitat Turística

Escoltar

Les platges del Varador i El Callao renoven la Q de Qualitat Turística

Gairebé tots els serveis avaluats per l’auditoria obtenen notes excel·lents

Les platges del Varador i del Callao han renovat un any més la certificació de la marca ‘Q’ de Qualitat Turística que atorga l’Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE), i que han obtingut ininterrompudament des de 2010.

 

La ‘Q’ de Qualitat Turística és un certificat que l’ICTE dóna a aquelles platges que compleixen uns determinats nivells de qualitat als serveis que presten als usuaris. L’obtenció d’aquest distintiu, que es visualitza a les platges certificades amb una bandera (una ‘Q’ blanca sobre un fons blau) i als panells informatius situats al passeig Marítim, representa el reconeixement a la tasca realitzada per l’Ajuntament de Mataró.                                                                                                                     

 

Per obtenir aquest certificat, les platges han de reunir una sèrie de requisits, que són avaluats per una empresa d’auditoria externa. Una puntuació a partir de 6 indica conformitat amb el servei; entre el 7 i 8, de satisfacció i entre el 9 i 10, d’excel·lència.

 

Aquest any han estat avaluats els següents serveis, amb les puntuacions corresponents per a cada platja:

 

 Serveis avaluats


Platges


Varador


El Callao


Direcció


7.88


7.88


Seguretat, salvament i primers auxilis


9.98


9.98


Neteja i recollida selectiva de residus


10


10


Manteniment d’instal·lacions i equipaments


10


10


Oci


9.98


9.98 

 

En tots els casos es destaquen positivament les iniciatives de l’Ajuntament per tal d’oferir serveis que es troben en un procés de millora contínua, buscant sempre la satisfacció per part de l’usuari.

 

 

Distintiu SICTED

 

A Mataró, les platges del Callao i Varador, i l’oficina de turisme, també disposen de les certificacions del Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions (SICTED). Aquesta certificació té una altra bandera, amb el logotip del SICTED sobre fons blau, i el text “Compromís de qualitat turística”.