Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la festa dels Tres Tombs diumenge 19

Escoltar

Mataró celebra la festa dels Tres Tombs diumenge 19

La ciutat acull la visita de carruatges i cavalls d’arreu de la comarca

Mataró celebra la tradicional festa popular dels Tres Tombs amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics, el 19 de gener amb la participació de carruatges i cavalls vinguts de diferents poblacions de la comarca.




La Germandat Antiga de Sant Antoni Abat, organitzadora de l’acte, espera poder consolidar la recuperació de la festa després d’acollir la trobada nacional dels Tres Tombs el 5 de maig de l’any passat. La trobada va reunir als carrers de Mataró més de 25.000 persones.

 

Així, d’11.30 a 12.00 h els carros de transport, carruatges de passeig, genets i diferents animals de companyia es concentren al Nou Parc Central. A les 12 h comença el recorregut que té un petit canvi ja que no passa pel carrer de Sant Josep. La comitiva surt del Nou Parc Central, segueix pel carrer del Parc, caminet de les Vinyes, Muralla del Tigre, Muralla de Sant Llorenç, plaça de Santa Anna i La Riera. El segon i el tercer tomb giren al carrer d’Argentona per baixar la Muralla del Tigre i la Muralla de Sant Llorenç i passar de nou per la plaça de Santa Anna i La Riera. El recorregut acaba al Nou Parc Central.

 

La tradicional benedicció dels animals domèstics es fa com l’any passat davant la Parròquia de Santa Anna.

 




Afectacions al trànsit

 

Queda tallat al trànsit el recorregut de la rua entre les11 h i les 15 h. La sortida de vehicles del pàrquing de La Riera serà possible a partir de les 14 h.

 

El Camí de la Geganta restarà tallat entre les 12 h i les 12.30 h.