Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra la Festa dels Tres Tombs tot i el mal temps

Escoltar

Mataró celebra la Festa dels Tres Tombs tot i el mal temps



Malgrat que el matí es va llevar plujós, a les 12 h els carruatges i cavalls van sortir ahir diumenge del Nou Parc Central per iniciar el recorregut dels Tres Tombs, festa popular que se celebra amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics.


 

En aquesta edició, organitzada per la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat, hi van participar: la galera de Mataró tirada per 3 cavalls, 1 carro de pagès de Cabrera amb 2 cavalls, 1 carro d’escala d’Argentona amb 1 cavall, 1 carro de Santa Perpètua de la Mogoda amb una premsa de vi d’1 cavall, 1 carro de palla de Santa Perpètua de la Mogoda tirat per 4 cavalls, 4 carruatges de passeig, 6 cavalls de muntura, 3 cavalls amb la bandera i encapçalant la comitiva l’Agrupació Musical del Maresme. La pluja va frenar la participació d’alguns carruatges i cavalls que es van donar de baixa a última hora. La voluntat de la Germandat Antiga de Sant Antoni Abat és recuperar la tradició i la vida de pagès a través dels carruatges que ho mostren.

 

La benedicció dels animals domèstics va tenir lloc a la plaça de Santa Anna a la cruïlla amb la Muralla de Sant Llorenç.

 

Les pastisseries es van unir a la festa amb la venda dels tortells en forma de ferradura. També es va comptar amb el col·laboració de la Comissió de Setmana Santa i dels Equips de Suport.

 

L’any passat Mataró va acollir la trobada nacional dels Tres Tombs. La trobada va reunir als carrers més de 25.000 persones.