Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró i Girona estrenen connexió directa amb tren també els caps de setmana durant l’estiu

Escoltar

Mataró i Girona estrenen connexió directa amb tren també els caps de setmana durant l’estiu

Alguns dels combois allarguen recorregut fins a Portbou i s’implanten reforços fins a Calella

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat reforça a partir de demà divendres, 20 de juny, el servei de rodalies de Girona (línia RG1), amb l’allargament d’alguns recorreguts i noves freqüències els caps de setmana durant l’estiu. Els canvis permetran que Mataró tingui connexió directa amb Girona i Figueres també els dissabtes i diumenges, i que alguns trens allarguin trajecte fins arribar a Portbou.

 

La Generalitat va posar en marxa el 24 de març la nova línia RG1, que permet als mataronins anar fins a Girona o Figueres sense haver de baixar del tren a Maçanet per fer transbord. La línia va començar amb 16 trens de dilluns a divendres (8 per sentit), i el servei es presta en part com a perllongament d’alguns combois de la línia R1, que abans acabaven a Maçanet de la Selva.

 

 

També els caps de setmana durant l’estiu

 

Fins al 14 de setembre, els caps de setmana hi haurà 3 trens per sentit que uniran de forma directa Mataró amb Girona, Figueres i Portbou, i amb la resta de poblacions intermitges de la línia. Aquests combois cobriran el recorregut entre Mataró i Portbou, i en sentit contrari, en prop de 2 hores i 24 minuts.

 

També a partir de demà, 8 dels serveis de l’RG1 (4 trens per sentit), que ara acabaven recorregut a Figueres, allargaran trajecte fins a Portbou de dilluns a divendres. La integració tarifària de rodalies de Girona està prevista per al mes de setembre i s’implantarà de manera progressiva.

 

 

Més freqüències fins a Calella

 

A la línia del Maresme (R1) també hi haurà reforços de cara a l’estiu. En aquest cas, a partir també d’aquest divendres i fins al 12 de setembre, 6 trens més (3 per sentit) dels que circulen actualment per aquesta línia arribaran fins a Calella. Així, es millorarà la freqüència de serveis en aquesta població, que té un important moviment turístic especialment en l’hora punta de la tarda.