Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa a la 10a Jornada sobre mobilitat de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà

Escoltar

Mataró participa a la 10a Jornada sobre mobilitat de l’Agrupació de Municipis amb Transport UrbàAvui, dimarts 8 d’abril, ha tingut lloc a les instal·lacions de Fira Sabadell la 10a Jornada sobre mobilitat organitzada per l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), que presideix l’alcalde de Mataró, Joan Mora. A la sessió també ha assistit la regidora de Via Pública de l’Ajuntament de Mataró, Núria Calpe.


 

Les jornades AMTU s’han convertit en un referent en el debat del transport públic i la mobilitat en general, no només a l’àmbit territorial de l’AMTU sinó també a tota la regió metropolitana de Barcelona i al conjunt de Catalunya. Hi participen més de 300 càrrecs electes, tècnics i experts en el món del transport.

 

Es tracta d’una cita anual per a tots els qui treballen en l’àmbit de la mobilitat perquè és una oportunitat per conèixer de primera mà bones pràctiques, novetats i experiències destacades de mobilitat a nivell nacional i internacional.

 

La 10a Jornada ha començat amb una sessió a càrrec de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez; el president de l’AMTU i alcalde de Mataró, Joan Mora; el director general de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), Josep Anton Grau, i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font.

 

La jornada es completa amb un dinar on assistents i ponents poden dialogar i intercanviar opinions al qual hi assisteix el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generaralitat, Santi Vila.

 

A la tarda, els municipis adherits a l’AMTU celebren també la 14a assemblea general de l’associació.

 

 

Què és l’AMTU?

 

L’Agrupació de Municipis titulars de Transport Urbà de la 2a Corona Metropolitana de Barcelona (AMTU) és una associació de municipis lliurement adherits que té com a objectiu l’enaltiment i la promoció del transport públic urbà de les seves ciutats, així com de la mobilitat en general a la regió metropolitana i a Catalunya. Actualment formen part de l’AMTU 71 ajuntaments i 2 consells comarcals, que representen a una població d’1’70 milions d’habitants i 44 milions de viatgers urbans transportats.