Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró pren el relleu a Barcelona com a seu de la Festa al Cel

Escoltar

Mataró pren el relleu a Barcelona com a seu de la Festa al Cel

La capital del Maresme organitzarà el 28 de setembre el festival aeri més important de l’Estat



Els ajuntaments de Barcelona i Mataró han arribat a un acord perquè el festival aeri més antic i important de l’Estat espanyol, la Festa al Cel, tingui continuïtat el diumenge 28 de setembre d’aquest any al front litoral de la capital del Maresme. Les exhibicions de vol acrobàtic tindran lloc entre les 10 i les 14 h  i es podran veure des de totes les platges mataronines.




El festival, que era un dels actes finals de les Festes de la Mercè de Barcelona, es va cancel·lar l’any passat poc abans de l’esdeveniment per les dificultats de compatibilitzar-lo amb les condicions operatives del trànsit aeri de l’aeroport de Barcelona.



La Festa al Cel es traslladarà des de les platges de la Mar Bella i de la Nova Mar Bella de Barcelona a la platja més gran de la capital del Maresme, la del Varador, situada a uns 30 km al nord del litoral barceloní, en un indret molt similar a l’escenari dels darrers anys i ben comunicat amb transport públic.



Els alcaldes dels dos municipis, Xavier Trias i Joan Mora, han ofert avui una roda de premsa al Saló de la Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona per explicar que el trasllat de la Festa al Cel s’emmarca en el conveni de col·laboració en matèria de promoció econòmica que van signar al juny de 2012.



L’Ajuntament de Mataró està interessat en acollir aquest festival amb l’objectiu de promocionar la ciutat i que la visita d’aficionats i espectadors repercuteixi econòmicament en el sector de la restauració, el comerç i els allotjaments locals. Per aquest motiu, el festival s’emmarcarà en una programació d’activitats que s’allargaran tot el darrer cap de setmana de setembre.



Per la seva part, l’Ajuntament de Barcelona, posarà a l’abast del consistori mataroní la seva experiència i expertesa organitzativa en la celebració de l’esdeveniment, que es du a terme des de fa 21 anys en el marc de les Festes de la Mercè.



La Festa al Cel és un festival aeri que requereix una gran coordinació entre molts estaments i institucions, un gran coneixement tècnic, i un respecte absolut per la seguretat de l’esdeveniment. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Mataró no només treballa en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona i amb l’Aero Club Barcelona Sabadell, que coordina els equips d’avions participants en l’espectacle, sinó que fa setmanes que va iniciar els contactes amb les  diferents institucions que vetllen per la celebració de l’esdeveniment en les òptimes condicions de seguretat. En aquest sentit, hi estan implicats AENA (Navegación i Aeropuertos), ADIF, RENFE, etc.



Per tal de tirar endavant l’esdeveniment, l’Ajuntament traurà en breu un concurs públic per adjudicar a una empresa especialitzada la producció tècnica, que té un pressupost inicial de 250.000 €. L’Ajuntament de Mataró preveu cobrir el gruix de la despesa a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona i els ingressos que generaran els partners i espònsors de la festa.