Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró presenta les accions realitzades fins ara en l’àmbit tèxtil als socis d’ACTE catalans

Escoltar

Mataró presenta les accions realitzades fins ara en l’àmbit tèxtil als socis d’ACTE catalans

S'han creat 1.000 llocs de treball en el sector en els darrers tres anys

El TecnoCampus va acollir divendres passat, 5 de setembre, la reunió de seguiment del projecte conjunt que duen a terme les ciutats de Mataró, Igualada, Terrassa i Sabadell en el marc de l’ACTE (Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees). El programa esta cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu i incideix en la reindustrialització del tèxtil com a motor contra la desocupació. ACTE té com a vicepresident el regidor de Promoció Econòmica i Innovació, Miquel Rey, que s'ha reunit amb els regidors i el diputat de la Diputació de Barcelona responsables d'aquestes àrees.

 

Des de la recent estrenada vicepresidència d’ACTE a Espanya, l’Ajuntament de Mataró fa una aposta per la reindustrialització del sector tèxtil amb tecnologia, la internacionalització de les empreses i la sostenibilitat. Malgrat la davallada d’empreses i tallers que va provocar la deslocalització en la darrera dècada, Mataró conserva encara el seu potencial tèxtil i està experimentant una alça que, segons el regidor Miquel Rey, s'ha materialitzat en la creació de 1.000 llocs de treball en el sector en els darrers tres anys.

 

La plataforma Cooperatextil, pensada per donar visibilitat a la indústria tèxtil amb l’objectiu final de generar més comandes, ha tingut fins ara 2.000 visites. Ara esta previst incloure-hi noves especialitzacions com els tintorers i els especialistes en teixits. S’està treballant amb Sabadell per poder compartir la plataforma i poder oferir a les marques tots els proveïdors que formen la cadena de valor del tèxtil, i així esdevenir un directori on una marca pugui trobar tots els proveïdors de qualitat i de proximitat que necessita.

 

Per altra banda, aquest curs tindrà continuïtat el Grau Mitjà dual a Canet referent als estudis de confecció i moda per l'èxit que va tenir l'any passat. A més, aquest mes de setembre també està prevista una reunió amb tot el sector tèxtil per compartir i explicar l’aposta que en l’estratègia regional d’innovació (RIS3), on Mataró aposta fermament pel tèxtil i en què les empreses tindran un paper fonamental per obtenir fons europeu i afavorir l’especialització. 

 

El propòsit de la trobada també era poder compartir les accions que han dut a terme tots els municipis i treballar en les properes accions compartides com el Fòrum d’inversió en tèxtil, que se celebrarà a l’octubre, i un nou curs d’empreses creatives.