Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró rep els Missatgers Reials

Escoltar

Mataró rep els Missatgers Reials

Fins al 4 de gener recolliran les cartes dels infants a diferents indrets



Els Missatgers Reials de Ses Majestats els Reis d’Orient van arribar ahir diumenge a Mataró a les 12.30 h a bord del llaüt Sant Ramon davant l’expectació de centenars d’infants que esperaven amb la carta a la mà. Els representants reials anaven acompanyats de l'Agrupació Musical del Maresme.


 

Els emissaris reials van ser rebuts al Port de Mataró per l’alcalde, Joan Mora, i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, juntament amb les famílies i els infants impacients per entregar el més aviat millor la seva carta als emissaris dels Reis d’Orient: Melcior, Gaspar i Baltasar.

 

L’alcalde va donar la benvinguda als patges i els hi va demanar “salut i feina per a tots”, i tot seguit l’emissari del Rei blanc va iniciar el seu parlament per anunciar que Ses Majestats ja estan de camí i que arribaran el proper 5 de gener. El Missatger Reial va demanar als nens i nenes que escriguin les cartes en qualsevol llengua però amb lletra clara, entenedora i sense faltes d’ortografia. L’emissari va tenir un record especial per als infants malalts i va remarcar també que “els regals no fan la felicitat, sinó compartir-los”. En la seva arribada a Mataró, el missatger va recordar que aquest any s’ha celebrat el centenari del naixement de l’activista cultural i polític Esteve Albert i va cloure el parlament donant 4 consells als nens i nenes per a la nit de Reis: posar una sabata neta al balcó, deixar menjar i beure per als Reis i els camells, anar a dormir ben aviat i tenir molt bons somnis.

 

Per amenitzar l’espera, el grup Gospelsons des de les 11.30 h va fer un taller de gòspel i van oferir una actuació mentre els infants entregaven les cartes als Missatgers Reials.

 

El Consorci del Port de Mataró i diferents establiments que col·laboren en aquesta activitat van oferir xocolata desfeta als assistents.

 

Els Missatgers Reials seguiran recollint les cartes els dies 2, de 17 a 20 h, i 3 i 4 de gener d’11 a 13 h i de 17 a 20 h a la plaça de Santa Anna. Durant aquestes hores s’oferirà 3.500 litres de brou calent als assistents i un taller de confecció de fanalets. Entre el dia 28 de desembre i el dia 4 de gener es donaran 9.000 fanalets als diferents punts de recollida de cartes que hi haurà a la ciutat.



Els emissaris també rebran les cartes en altres indrets gràcies a la participació de les associacions veïnals de Camí de la Serra, Cerdanyola, l’Havana, La Llàntia, Mataró Centre, Pati de Can Marchal, Peramàs-Esmandies, Pla d’en Boet, Vista Alegre, el Grup d’esplai la Tribu – Molins, la  Parròquia de Sant Pau i Unió de Botiguers de Mataró.