Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’omple d’il·lusió amb la multitudinària Cavalcada dels Reis d’Orient

Escoltar

Mataró s’omple d’il·lusió amb la multitudinària Cavalcada dels Reis d’Orient

Un conte explicat pel Rei Melcior posa el colofó a un seguici més rítmic i millor integrat

La Cavalcada dels Reis d’Orient ha tornat a omplir aquesta tarda d’il·lusió els carrers de Mataró. El seguici reial ha experimentat novetats en l’ordre i disposició de les carrosses, que han permès gaudir d’una cavalcada millor integrada i també més rítmica, ja que la música i les coreografies ha tingut més rellevància que altres anys.

 

Una gran batukada ha obert la Cavalcada que, sota la direcció artística d'Antoni Blanch, ha sortit des de la ronda d’Alfons X El Savi. Aquest any no hi ha hagut separació entre les carosses i comparses de les entitats de la ciutat i les oficials, ja que tots els figurants han quedat integrats tant a nivell estètic com pel que fa a la seva distribució dins la comitiva.

 

Així, seguien als grups de batukada els patinadors del Club Hoquei Patins, la carrossa de l’Oca, la carrossa d’en Santi de la Fundació Maresme, els Tabalers i la carrossa del Rei Blanc, ballarines de dansa del ventre d’Alba Hayal, el Vaixell, ballarins del Jove Ballet de Catalunya, les carrosses de la Casa d’Andalusia i l’Once, el Tren, els Tabalers i la carrossa del Rei Ros, ballarines de Bollywood d’Alba Hayal, els Arlequins, la carrossa de l’Associació de Veïns de La Llàntia, la carrossa de les Joguines, els Tabalers i la carrossa del Rei Negre, ballarins de danses africanes d’Audiodial, l’Avió, els Mestres del Gai Saber, els Armats, la Blancaneus, els Missatgers, la carrossa de l’Iceberg, la cisterna de la xocolata, el camió del carbó i l’Escala dels Bombers, a més dels crèdits amb el Servei de Manteniment.

 

Voluntaris de les associacions de veïns de Cirera, Vista Alegre, Camí de la Serra, Pla d’en Boet i Cerdanyola, Capgrossos de Mataró, Sala Cabanyes, l’Aula de Teatre, i els tabalers de la Fundació Maresme, la Momerota i les Diableses formaven part de les diferents carrosses i comparses com a figurants.

 

Una altra de les novetats de la Cavalcada han estat els nous vestits dels Reis, confeccionats per 15 membres dels casals municipals de gent gran de Molins, Cerdanyola i Oriol Batista.

 

Un cop a l’Ajuntament, els Reis han estat rebuts per l’alcalde, Joan Mora, i el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez. L’alcalde els ha lliurat una clau màgica per obrir tots els panys i entrar a totes les cases de la ciutat i, en el seu discurs, els ha demanat que si no poden portar als nens tot allò que demanin sí els portin “tot allò que els pugui ajudar a créixer feliços”.

 

Després, els Reis han fet els seus discursos. Melcior ha agraït als mataronins la seva acollida, Gaspar s’ha referit a la crisi i les retallades que, malgrat tot, no poden retallar “la il·lusió i l’esperança”, i Baltasar ha explicat amb una rondalla com “les petites coses són grans”.

 

 

El conte “El silenci de les estrelles”

 

Però la novetat més destacada de la Cavalcada ha estat que els Reis d’Orient, en concret Melcior, ha explicat als nens un conte escrit per l’escriptora Care Santos a una carpa instal·lada per a l’ocasió a la plaça de l’Ajuntament. El conte “El silenci de les estrelles” explicava com els Reis s’havien equivocat en lliurar els regals a dos nens, i com aquesta circumstància havia propiciat que els petits es fessin amics.

 

La Cavalcada ha comptat amb 714 figurants i ha distribuït uns 2.000 kg de caramels sense gluten i, per tant, aptes per els celíacs. La Cavalcada de Reis és un dels actes més multitudinaris que es produeixen a la ciutat, amb una participació ciutadana que s’estima sobre les 70.000 persones.

 

La Direcció de Cultura de l'Ajuntament, organisme organitzador, compta amb la col·laboració d’un gran nombre de persones i entitats que participen en algun moment durant el procés: des de l’organització, amb la Comissió de Reis que proposa i fa el seguiment, passant pels Equips de Suport, fins als figurants de la comitiva. Més de 800 persones s’impliquen en l’organització o celebració de la cavalcada.