Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró sanciona 14 nous incompliments en locutoris

Escoltar

Mataró sanciona 14 nous incompliments en locutoris

L’Ajuntament finalitza la segona ronda d’inspeccions per garantir el compliment de les normatives en aquests establiments

L’Ajuntament de Mataró ha finalitzat la segona ronda d’inspeccions de la campanya de control als establiments de serveis telefònics per a ús públic (locutoris) per garantir el compliment de les diferents normatives que els afecten. En aquesta segona ronda s’han detectat 14 nous incompliments, que se sumen als 33 expedients sancionadors oberts arran de les primeres inspeccions.

 

La campanya es va iniciar l’any passat. En primer lloc, entre febrer i juliol la Policia Local i els Mossos d’Esquadra van aixecar actes per incompliments diversos que afectaven a la majoria dels locutoris. Arran d’aquestes actuacions policials, en el darrer trimestre del 2013 inspectors del Servei de Llicències i Disciplina d’Obres i Activitats van visitar els 42 locutoris en funcionament a la ciutat, i es van obrir expedients sancionadors a 33 establiments, imposant sancions directes de 300 €.

 

La major part dels incompliments estaven relacionats amb la venda de productes no permesos. En el cas d’altres irregularitats relacionades amb el número de cabines autoritzades, la distribució de l’espai, la retolació, etc., o bé l’existència de màquines expenedores, es va donar als titulars de l’activitat 15 dies per esmenar-les. Si no eren corregides, s’exposaven a multes coercitives.

 

La segona ronda d’inspeccions ha conclòs amb la detecció de 14 noves irregularitats. En 6 dels casos s’han imposat noves sancions per la venda de productes alimentaris no permesos, que rebran novament sancions de 300 €. Pel que fa als 8 incompliments restants, fan referència a canvis en la distribució dels establiments (ampliació de cabines, reducció de sales d’espera) que els titulars no han legalitzat, i pels quals s’imposarà una primera multa coercitiva de 300 €. Durant aquest primer trimestre de l’any l’Ajuntament té previst fer una nova ronda d’inspeccions per garantir el compliment de les diferents normatives.

 

 

Activitats permeses i prohibides

 

Segons la legislació actual i l’ordenança municipal reguladora dels establiments de serveis telefònics per a ús públic, per posar en marxa un locutori el titular ha de fer una comunicació prèvia d’obertura a l’Ajuntament, de manera que l’activitat que s’hi desenvolupi s’ajustarà al número de cabines, distribució d’espai, etc. que s’hagi comunicat. Pel que fa a l’horari, aquests establiments poden estar oberts de 8 a 24 h.

 

Els locutoris només poden complementar l’activitat de serveis telefònics amb altres serveis vinculats, com fax o Internet. També poden gestionar transferències de diners amb l’exterior i fer compra-venda de bitllets i xecs de viatges, però només si disposen de l’autorització del Banc d’Espanya. Està totalment prohibida la venda de qualsevol altre producte, com aliments, begudes, tabac, etc.