Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 50.000 persones gaudeixen a les platges de Mataró de la Festa al Cel malgrat la pluja

Escoltar

Més de 50.000 persones gaudeixen a les platges de Mataró de la Festa al Cel malgrat la pluja

Suspès el concert del Club Super3 i les cercaviles musicals d’avui a la tarda



La Festa al Cel, tot i les inclemències del temps, ha acollit més de 50.000 persones (segons dades provisionals de Protecció Civil i Mossos d’Esquadra) a les platges de Mataró. El festival aeri més important de l’Estat ha començat passades les 11 h i ha finalitzat a les 14.30 h amb una graella de participants que s’ha hagut de reorganitzar a causa de la pluja. Finalment, s’ha considerat suspendre el concert “Somnis” del Club Super3 i els espectacles i la música de carrer d’avui diumenge a la tarda.


 

Així, la Festa al Cel ha començat amb l’actuació de Paramotors Barcelona, Acrobàcia Àlex Balcells, Skydive Empuriabrava, Carrusel ACBS, Bombers de la Generalitat, Eurocopter Tigre, Airbus 320 Vueling, la Patrulla Aspa i els helicòpters del SEM, Guàrdia Civil, Bombers i Mossos d’Esquadra que han tancat l’exhibició. La pluja ha provocat que alguns dels participants no poguessin volar. Cap a les 11.30 h el festival s’ha hagut de suspendre durant uns 10 minuts.

 

A la zona alta del Port, s’ha muntat un Village del Comerç amb 62 estands d’establiments associats a la Unió de Botiguers de Mataró amb diferents productes com roba, artesania, o acadèmies, entre d’altres, i estands amb variada oferta gastronòmica.

 

A més de la senyalització distribuïda a la ciutat per facilitar el desplaçament dels assistents, també s’ha comptat amb un centenar de voluntaris en diferents punts del Passeig Marítim que han anat informant del desenvolupament del festival.

 

 

Lliurament de guardons

 

A les 14.30 h s’han lliurant els guardons Cristòfol Juandó i Josep Canudas.

 

L’acte ha estat presidit per l’alcalde, Joan Mora, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, que han estat acompanyats pel tinent general Ricardo Álvarez-Espejo inspector general de l’Exèrcit de Terra; el general en cap Gabinete del Cap de l’Estat Major de l’Exèrcit de l’Aire (JEMA), José Luis Figuero, i el president de l’Aeroclub Barcelona-Sabadell, Carles Martí.

 

El Guardó Cristòfol Juandó, creat en el Festival Aeri de 1998, reconeix persones, empreses o institucions que s’han destacat en el sector aeroespacial. El Comitè Tècnic d’Organització de la Festa al Cel Mataró-Barcelona 2014 ha decidit atorgar el premi d’aquesta edició a l’empresa igualadina Ultramagic, que és el segon fabricant de globus aerostàtics del món, en produeix entre 80 i 120 globuls anuals. Ha recollit el premi Jaume Llansana, soci fundador de l’empresa.

 

El Guardó Josep Canudas homenatja a les persones i entitats que realitzen una important tasca de divulgació de l’aeronàutica i està destinat a donar rellevància a treballs d’investigació i a fets històrics de l’aeronàtica a Catalunya. Aquest any, el comitè ha decidit concedir el premi, a títol pòstum a Àlvaro Bultó (1962-2013), conegut paracaigudista, presentador de televisió i aventurer que va participar en nombroses ocasions a la Festa al Cel com a membre del “Proyecto Alas”. Ha recollit el premi Curro Bultó, germà de l’Àlvaro Bultó.

 

L’alcalde ha acabat l’acte afirmant que “els assistents al Festival al Cel s’han guanyat que aquest festival torni a Mataró” i ha afegit que “l’any vinent es farà a Mataró el millor espectacle aeri del món”. A més, d’agrair l’assistència a tots els ciutadans de Mataró i als visitants també ha tingut unes paraules per als patrocinadors, els cossos de seguretat, els equips participants, com també als guanyadors dels premis atorgats i a tots els que han fet possible la Festa al Cel.

 

 

Pla de Mobilitat i incidències

 

En previsió a l’afluència de públic s’ha establert un Pla de Mobilitat amb la implicació de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, el Servei Català de Trànsit, Renfe i Mataró Bus.

 

Així, s’han habilitat des de primera hora del matí 9.000 places d’aparcament gratuït. Tot i això, la majoria de la gent que ha arribat a les platges de Mataró han vingut a peu o en transport públic. Per això, s’ha modificat el servei de transport públic municipal Mataró Bus que s’ha transformat en 3 línies amb busos llançadores que han sortit des del centre comercial Mataró Parc a partir de les 8 h. El servei s’ha reforçat amb més autobusos a l’hora de màxima afluència de públic.

 

Pel que fa al servei de trens de Renfe, s’han habilitat trens cada 7 minuts de Barcelona a Mataró que fins a les 12.30 h han transportat més de 10.200 persones.

 

La N-II està tallada des de les 00 h d’avui diumenge i fins a les 4 h de dilluns 29.

 

Pel que fa a les incidències, s'han fet 9 assistències lleus i s'han evacuat  4 persones.

 

 

Festa al Cel en directe

 

El canal temàtic d’esports de Televisió de Catalunya, Esport 3, ha fet la retransmissió de tot el programa central de la Festa al Cel, amb els comentaris del periodista Xavier Bonastre i la pilot Mercè Martí. També s’ha pogut veure en directe a través d’Internet per la web del canal Esport 3 (www.esport3.cat) i per la web oficial de l’esdeveniment www.festaalcel.com.

 

El canal públic m1tv i La Xarxa emetran un programa especial de la Festa al Cel a les 15.30 h fins a les 20 h.

 

 

Espectacles i concert del Super3 suspesos



Després de l’exhibició s’ha hagut de suspendre els actes que estaven previstos a la tarda: el concert “Somnis” a càrrec dels SP3 –nou espectacle del Club Super3–, i les cercaviles musicals de l’Agrupació Musical del Maresme, Always Drinking Marching Band i Romaní Chavé de Bulgària que havien d’actuar al Passeig Marítim.