Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 800 alumnes de primària participaran en la 13a Trobada del Joc de l’Aualé

Escoltar

Més de 800 alumnes de primària participaran en la 13a Trobada del Joc de l’Aualé

Coincideix amb la celebració del Dia Internacional pel Diàleg Intercultural

El Poliesportiu Jaume Parera reunirà durant dos dies 823 alumnes de primària que competiran jugant a l’aualé. La 13a Trobada del Joc de l’Aualé, que tindrà lloc dimarts 20 i dimecres 21 de maig, està organitzada per l’Ajuntament a través del Servei de Projecte Transversals, Participació i Ciutadania i la Direcció d’Esports. Aquest any s’ha fet coincidir amb el Dia Internacional pel Diàleg Intercultural.


 

L’aualé un joc de càlcul i estratègia que serveix com a mitjà per treballar el coneixement de les altres cultures, trencar estereotips i desmuntar prejudicis, com la posició social o el nivell formatiu de les persones procedents d’altres països a les aules de les escoles de Mataró. A la vegada es treballa la igualtat d’oportunitats, la cohesió a l’aula i la cooperació. 

 

La procedència geogràfica del joc i la història que l’acompanya es remunta als temps dels egipcis. Era un joc utilitzat especialment per comerciants que es va escampar per diferents països d’Amèrica Llatina, Egipte, l’Índia, Sri Lanka, Indonèsia, Malàisia i Filipines fent que hi hagi tantes varietats com llocs on es juga. L’aualé també és conegut amb altres noms com Wari, Walle, Awari, Awaoley, Wouri...

 

En l’acte de cloenda hi assistiran 823 alumnes de 6è de primària procedents de 20 escoles de Mataró, tant públiques com concertades, que durant el mes d’abril han participat en l’aprenentatge i la pràctica d’aquest joc d’origen africà.

 

Les escoles participants són: Cirera, Josep Montserrat, Angela Bransuela, Germanes Bertomeu, La Llàntia, Camí del Mig, Camí del Cros, Anxaneta, Vista Alegre, Sol Ixent, Rocafonda, Torre Llauder, Divina Providència, Tomàs Viñas, El Turó, Montserrat Solà, Valldemia, GEM, Meritxell i Mare de Déu de Lourdes.

 

Les jornades començaran a les 9 del matí, hi haurà dues rondes de joc i a les 11.15 h està previst que es faci el lliurament de diplomes.

 

La 13a Trobada del Joc de l’Aualé s’inclou dins el paraigües del projecte “Mataró, ciutat de valors”, i a la jornada final hi serà present en Corgros, el personatge del mateix projecte.

 



Dia Internacional pel Diàleg Intercultural

 

Aquest any, s’ha fet coincidir l’últim dia de la trobada, dimecres 21 de maig, amb el Dia Internacional pel Diàleg Intercultural.

 

Pel tal de commemorar aquesta efemèride, s’han programat diferents activitats com les organitzades des de la Biblioteca Antoni Comas, que ha adaptat la seva programació al foment del diàleg interultural i l’acció de “Jocs d’arreu del món”.

 

“Jocs d’arreu del món” és una gimcana oberta a infants de 4 a 12 any, coorganitzada amb la Creu Roja i amb la col·laboració d’altres entitats, que tindrà lloc dissabte 24 de maig a la plaça de Santa Anna entre les 10.30 i les 12.30 h. L’activitat pretén mostrar les diferents cultures existents a Mataró a través d’un element comú a tot el món: el joc.

 

L’objectiu és poder instituir i promoure la celebració del Dia Internacional pel Diàleg Intercultural de cara a propers anys, i treballar-ho participadament a la ciutat.