Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

PUMSA finalitza els enderrocs de les naus no catalogades de l’antiga fàbrica de paper Can Fàbregas

Escoltar

PUMSA finalitza els enderrocs de les naus no catalogades de l’antiga fàbrica de paper Can Fàbregas

El Ple va aprovar al gener cedir a la Generalitat els terrenys de la finca de Lepant-Churruca on es construirà l’Escola Angeleta Ferrer

L’empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) ha finalitzat els enderrocs de les naus no catalogades de l’antiga fàbrica de paper Can Fàbregas, entre els carrers de Lepant i de Cosme Churruca. Aquestes construccions eren incompatibles amb el planejament aprovat per a l’àmbit, que atorga nous usos d’equipament i residencials a sòls industrials en desús i preveu la implantació de l’Escola Angeleta Ferrer a la nau catalogada de Can Fàbregas.

 

El conjunt de la fàbrica de Can Fàbregas es va dedicar inicialment a la confecció tèxtil de filatures i al tissatge, i més tard a la fabricació de cartonatges i manipulació de paper. La nau principal, protegida junt amb la xemeneia de vapor pel Pla especial del Catàleg del patrimoni arquitectònic de Mataró, data de mitjans del segle XIX (1856). Al llarg del segle XX s’hi van anar construint al voltant altres edificacions, no catalogades, que ara han estat enderrocades.

 

La superfície total enderrocada és de 7.500 m². Les obres van començar el passat desembre i les ha dut a terme l’empresa Ribera-Navarra amb un cost de 176.487,79 € IVA inclòs.

 

El regidor d’Ensenyament, Pere Galbany, ha visitat aquest matí els terrenys amb motiu de la finalització de les obres d’enderroc. El Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat mes de gener la cessió a la Generalitat de Catalunya dels terrenys necessaris perquè construeixi l’escola.

 

 

Àmbit Lepant-Churruca

 

El planejament urbanístic del sector, aprovat definitivament al 2012, preveu conservar la nau principal de l’antiga fàbrica de paper Can Fàbregas i la xemeneia de vapor del conjunt industrial, elements protegits pel Pla especial del Catàleg del patrimoni arquitectònic de Mataró. La nau s’ha obtingut com a cessió obligatòria i gratuïta del sector per implantar-hi l’escola, que ocuparà 6.775 m². L’accés al centre educatiu es farà de forma principal a través d’una plaça de 840 m² de superfície que s’obrirà des del carrer de Cosme Churruca cap a l’equipament.

 

L’ordenació contempla un bloc d’habitatges de tres plantes alineat al carrer de Cosme Churruca i dos de perpendiculars de cinc plantes cadascun, reculats respecte al pla de façana. Els baixos es destinaran a locals comercials i a equipaments municipals.

 

També es preveu un aparcament soterrat públic sota l’equipament escolar, la construcció i explotació del qual s’adjudicarà per concurs. Fins a finals de març està obert el termini de presentació d’ofertes per a les empreses interessades.