Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Tot a punt per la Festa al Cel que tindrà lloc el darrer cap de setmana de setembre a Mataró

Escoltar

Tot a punt per la Festa al Cel que tindrà lloc el darrer cap de setmana de setembre a Mataró

L'Ajuntament i l'AeroClub Barcelona Sabadell han formalitzat aquest estiu la seva col·laboració per oganitzar a Mataró el festival aeri més important de l'Estat

L’Ajuntament de Mataró i l’Aero Club Barcelona Sabadell han fet efectiva la seva col·laboració per treballar conjuntament en la consecució de la Festa al Cel a través de la signatura d’un conveni. Aquest determina l’organització i desenvolupament de l’exhibició aèria que tindrà lloc per primera vegada a Mataró els propers 27 i 28 de setembre: dissabte, de 18 a 20 h, està prevista una enlairada de globus aerostàtics i una exhibició aèria de petit format  i diumenge, d'11 a 15 h, tindrà lloc el gran festival aeri davant les platges de Mataró. Les patrulles d'aeronaus que han confirmat la seva participació a l'esdeveniment ja es poden conèixer a través del web festaalcel.com. 


L’alcalde, Joan Mora, i el president de l’Aero Club Barcelona Sabadell (ACBS), Carles Martí, són els encarregats de rubricar el conveni per part de les dues organitzacions, en el qual es reconeix la capacitat tècnica i els recursos especialitzats que acredita l’aeroclub com a col·laborador en l'organització d' anteriors edicions de la Festa al Cel, que durant 21 anys s’ha celebrat a Barcelona.

 

El document estableix que l’Ajuntament és el promotor, organitzador i coordinador global de l’esdeveniment i l’ACBS hi col·labora en aspectes molt concrets com el disseny i preparació de l’exhibició aèria i tot el que té a veure amb les aeronaus, pilots i organitzacions participants; l’assessorament sobre adequació de l’espai ciutadà i les seves mesures de seguretat de conformitat amb l’eix de presentació de la demostració aèria; suport en la planificació dels serveis d’emergència aeronàutics i en els serveis i equipaments obligatoris per a la seva celebració; entre d’altres. L’ACBS designa un representant seu que actuarà com a director de la demostració aèria.

 

El conveni també acorda que l’Ajuntament nomena una coordinació tècnica operativa i un equip d’operatiu per a la coordinació i gestió global de la Festa al Cel, en el qual es compta amb l’assessorament de l’ACBS a través del seu director.

 

La celebració de la Festa al Cel a Mataró té per objectius promocionar la ciutat i impulsar l’economia local durant els dies de celebració i per aquest motiu el festival s’emmarca en una programació d’activitats que s’allargaran tot el darrer cap de setmana de setembre; així mateix, Mataró manté la voluntat que la Festa al Cel es converteixi en una cita obligada d’oci i espectacle a l’aire lliure i que incrementi la seva projecció mediàtica i el nombre de visitants.



Per tal de tirar endavant l’esdeveniment, l’Ajuntament va fer el passat juliol un concurs públic per adjudicar a una empresa especialitzada el suport en la producció tècnica. El concurs es va adjudicar a final de juliol a l’empresa Millennials Strategy Marketing, SL per un pressupost de 206.610,31 € + IVA. L’Ajuntament de Mataró preveu cobrir el gruix de la despesa a través d’una subvenció de la Diputació de Barcelona i els ingressos que generaran els partners i espònsors de la festa.