Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una seixantena d’estudiants de 4t d’ESO han participat aquest curs en estades formatives en empreses de Mataró

Escoltar

Una seixantena d’estudiants de 4t d’ESO han participat aquest curs en estades formatives en empreses de Mataró

Avui es clou la 6a edició dels Projectes SingularsAvui, a les 19h,  té lloc al Centre Cívic Pla d’en Boet l’acte de cloenda de la 6a edició dels Projectes Singulars, una iniciativa que ofereix a joves que estan en els darrers cursos de l’ESO la possibilitat de fer estades formatives en empreses o entitats mentre estudien. Cada curs hi participen més estudiants (61) i més empreses o entitats (82).


Durant l’acte, l’Ajuntament i la Generalitat fan un reconeixement tant als alumnes com a les empreses, les famílies i el personal docent que s’hi ha implicat en els projectes. Hi participen el regidor d’Esports i Ensenyament de l’Ajuntament, Pere Galbany, i un representant de la direcció dels Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

 

Durant les estades a les empreses l’alumnat té l’oportunitat d’adquirir coneixements pràctics sobre les tasques de la professió que està explorant, hàbits i valors relacionats amb el món laboral i informació de les diferents sortides professionals que li ofereix l’ocupació així com els requeriments d’accés.

 

Gràcies al treball i la col·laboració de les més de 82 empreses i entitats amb els projectes que desenvolupem s’afavoreix el procés de transició dels i les joves que hi participen amb uns bons resultatsLes dades de les darreres edicions dels projectes demostren que el 80% de les persones participants continuen estudis postobligatoris un cop finalitzat el Projecte Singular al seu centre.

 

La signatura d’un conveni de col·laboració entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró dóna cobertura a aquesta iniciativa a la ciutat. L’organització i el lideratge del projecte van a càrrec dels centres de secundària participants i de l’Ajuntament de Mataró, per mitjà de la Direcció d’Ensenyament i del Servei d’Ocupació de la Direcció de Promoció Econòmica.

 

Enguany han participat en aquesta iniciativa 61 alumnes de 4t d’ESO de: l’Institut Miquel Biada, Institut Josep Puig i Cadafalch, Institut Alexandre Satorras, Institut Thos i Codina, Institut Damià Campeny i l’Escola Pia de Santa Anna i GEM. Així mateix, s’ha comptat amb la col·laboració de 82 empreses i entitats de Mataró i el Maresme que han possibilitat que les persones participants als projectes hagin pogut realitzar les estades formatives a les empreses. Com a norma general, cada alumne ha realitzat dues estades durant el curs escolar.

  

Les empreses i entitats col·laboradores que han acollit alumnat en estades formatives han estat:

 

Escola Antonio Machado, Forn Sant Jaume, Forn de pa Can Kiku, El Ca Rosa, Escola Àngela Bransuela, Batlle Fotografia, Escola Cirera, Auto Amis Car Services SL, Concoral SL, Midek Motor SA, McDonalds, Lola Perruquers, Escola Bressol Pekes, Mataró Ràdio, Escola Bressol Snoopy, M1tv, Women’s Secret, CEIP La Llàntia, Taller Mecànic Pere Cabot, Escola Josep Montserrat, Forn de pa-cafeteria La Llàntia/2000Snack restaurant, Clínica Veterinària Gatassa, Escola Sol Ixent, Taller Juli Torrents, Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Direcció d’Esports-Ajuntament de Mataró, Món Viu Productes Ecològics, Escola Pia Santa Anna, Motor Campeny, Escola Bressol El Picarol, Auto-Haus Mataró-Maresme SL, Centre Geriàtric Cerdanyola SL, Mania Perruquers, Escola Camí del Mig, Esteve i Barranco SCP, Delta Serveis Sociosanitaris SL, Taller Iluro-Maresme SL, CEE Les Aigües, Totes plegades-Vocalia de dones, Vico Sabaters/Sabateria Selva, S: Formació, Escola Bressol Els Garrofers, Nuscamps SL, Inmopenta SL, CEIP Germanes Bartomeu, Escola Bressol La Riereta, Boquet, Canada House, Pastisseria El Pilar, Automòbils Delmar, Institut Miquel Biada, Grupo Marthe, Alcampo SA, EB La Llàntia, CEIP Peramàs, Perruqueria Mima’t, La Granota, Restaurant Centre Natació Mataró, Extreme Micro, Canon, Restaurant Laia, Escola Anxaneta, Farmàcia El Torrent, Ferreres Sabaters, GEM, Fundació Tecnocampus Mataró-Maresme, Furest SA, Automóviles Eserma, Pere Cabot Servei de l’automòbil SL, Fundació Maresme, Maxidecor, Talleres Europa, Bon Àrea, CIRD-Centre Formació i Recursos per a la Dona, Restaurant El Pati dels Musclos, Escola Antonio Machado, Fundació Mare Nostra, Escola Vista Alegre, Fundació Maresme-Escola EE Arboç, Restaurant Bocca, Escola Montserrat Solà i Direcció de Promoció Econòmica.