Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una xarxa d’Espais Joves ofereix formació i activitats lúdiques com alternativa per ocupar el temps lliure

Escoltar

Una xarxa d’Espais Joves ofereix formació i activitats lúdiques com alternativa per ocupar el temps lliure

Els Espais Joves estan a Rocafonda-El Palau, Cerdanyola, Pla d’en Boet i La Llàntia



Mataró compta amb 4 Espais Joves situats en diferents zones de la ciutat que al llarg de l’any ofereixen als joves activitats lúdiques i formatives. Amb aquest col·lectiu es realitza una tasca educativa i socialitzadora, tenint en compte els seus interessos i motivacions, alhora que permet la detecció de problemàtiques específiques grupals o individuals.


 

La inscripció als Espais Joves tendeix a augmentar cada any: durant el primer trimestre del curs 2013-2014 ja s’hi han inscrit 315 joves (Rocafona-El Palau: 81; Cerdanyola: 95; Pla d’en Boet: 44; La Llàntia: 95) tenint en compte que s’hi poden apuntar durant tot el curs. El curs passat en van ser 421.

 

 

Què són els Espais Joves?



Els Espais Joves són serveis adreçats als joves del territori d’entre 12 i 25 anys des dels que s’ofereixen activitats en diferents àmbits com el lleure, la cultura, la salut, la informació, la formació, el treball i/o la participació amb l’objectiu de promoure el seu desenvolupament personal integral tot realitzant una tasca d’intervenció socioeducativa.



A més de les activitats en diferents àmbits, els Espais Joves també treballen projectes compartits: el de Suport Escolar / Aula d’estudi; i Fes-te espai al carrer (de dinamització comunitària a les places i pistes esportives dels barris).



Mataró compta amb 4 Espais Joves que s’agrupen en la Xarxa d’Espais Joves, gestionada (des de setembre de 2012) per la cooperativa Gestió i Disseny, SCC (GEDI) i coordinada pel Servei de Família de l’Ajuntament: EJ Cerdanyola, EJ La Llàntia, EJ Pla d’en Boet i EJ Rocafonda-El Palau. La Xarxa d’Espais Joves compta amb onze professionals formats en l’àmbit social que treballen conjuntament coordinats per un referent tècnic de programes de Joventut que fa un seguiment acurat de la intervenció socioeducativa que es porta a terme en els diferents espais.

 

L’horari d’obertura d’atenció directa als joves d’aquests centres és de dilluns a divendres de les 17.30 a les 20.30 h, a excepció de l’Espai Jove La Llàntia que obre de les 17 a les 20 h. 

 

El fet que sigui una única cooperativa la que gestioni els Espais Joves ha permès unificar criteris i metodologia d’intervenció, optimitzar recursos, fomentar l’organització d’actes conjunts adreçats a tota la població jove del municipi i potenciar el treball comunitari.

 

Els Espais Joves estan en contacte permanent amb la resta de serveis i recursos tant de la ciutat com sobretot del territori i amb l’entorn associatiu dels barris a on es troben ubicats, participant en projectes i dinàmiques de treball comunitari.

 

 

Resum del curs 2012-2013

 

Al curs 2012-2013 es van inscriure a les activitats dels 4 Espai Joves 421 joves (de 12 a 25 anys): 102 noies i 319 nois, amb una mitjana d’assistència diària de 42 persones.

 

Al llarg del curs, i depenent de l’Espai Jove, es van organitzar activitats (Nadal o Sant Jordi), tallers (cuina, cinema, zumba, reciclatge, polseres, estampació de samarretes, rap, batucada, hip-hop, break-danceo màgia, entre d’altres) i sortides (Parc Forestal, biblioteca Antoni Comas, Mercat de la plaça de Cuba, Illa Fantasia, Platja, entre d’altres) i també es van celebrar tornejos de diferents esports (futbolí, tennis taula, Futsal o Play station).



L’oferta també inclou activitats formatives com seria la visita a exposicions, xerrades informatives (salut, treball, formació, civisme), anglès o dibuix.