Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Autoedició i lectura digital a la Biblioteca Pompeu Fabra

Escoltar

Autoedició i lectura digital a la Biblioteca Pompeu Fabra

El nou servei és gratuït i permet conèixer autors independents que opten per la publicació digital



La Biblioteca Pompeu Fabra se suma al projecte Seebook, iniciat a l’octubre de 2014, que permet la descàrrega gratuïta de llibres digitals a través d’innovadores targetes. En aquest projecte hi participen 22 biblioteques.


 

Aquest nou servei permet als usuaris descarregar-se de manera senzilla i gratuïta llibres en format digital (EPUB i PDF) mitjançant unes targetes de descàrrega amb codis QR i alhora contribueix al descobriment i difusió de noves veus literàries que opten per l’autopublicació i per la publicació digital, autors que sovint tenen dificultats per trobar els seus lectors. D’aquesta manera s’obre una nova manera de portar l’obra digital d’aquests autors allà on els lectors hi són, les biblioteques.

 

En aquesta primera fase els usuaris tenen accés a l’obra de sis autors independents de comprovada qualitat (Ramon Gasch, Marc C. Griso, Josep B. Pompidor, Felipe Ortín, Jaume Burgell Alsina i Lluís Bosch), així com a continguts extres vinculats amb la creació del llibre (fotos, documents, capítols descartats...).

 

La iniciativa és possible gràcies a l’acord entre l’start-up barcelonina Digital Tangible, SL, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Biblioteques de Barcelona.