Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Marfà mostra la col·lecció d’art de la Fundació Vilaseca en una exposició

Escoltar

Can Marfà mostra la col·lecció d’art de la Fundació Vilaseca en una exposició

S’inaugura el 16 de desembre i presenta una trentena de peces d’art de diferents àmbits



Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró inaugura dimecres16 de desembre una exposició que mostra la col·lecció d’art de la Fundació Jaume Vilaseca amb més de 30 d’obres realitzades per artistes mataronins o amb una relació amb la ciutat. Alguns dels més destacats són Ferran Xumetra, Santi Estrany, Marínez Lozano, Rovira-Brull, Lluís Terricabres, Perecoll, Llucià González, Emili Albo i Albert Alís.




Les peces exposades són una selecció del centenar d’obres de la col col•lecció d’art de la Fundació Jaume Vilaseca i totes tenen un nexe comú: l’interès per la indústria tèxtil com a pretext iconogràfic.




L’exposició, que es podrà visitar fins al 31 de gener del 2016, presenta una selecció d’obres que reflecteixen la relació simbiòtica que per a molts artistes hi ha entre l’art i la indústria. S’hi exhibeixen pintura, dibuix i escultura d’estils i tècniques molt diverses, que abasten cronològicament un segle de producció artística (des de principi del segle XX fins a començament del XXI). Per a tots ells, les formes o els materials industrials han estat motiu d’inspiració plàstica o d’experimentació.




“El punt sublimat. La col·lecció d’art de la Fundació Jaume Vilaseca” s’ordena en cinc àmbits que mostren algunes de les temàtiques més representatives de la relació entre la indústria i l'art, no només des del punt de vista local, si no al llarg de la història de l'art i la cultura contemporànies:




1. La fàbrica, escenari i símbol d'un temps

2. L'harmonia de les formes industrials

3. La fascinació per la màquina

4. L'enaltiment del treball

5. El punt, producte i font d'inspiració.