Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Can Palauet inaugura la itinerància de l’exposició més vista al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Escoltar

Can Palauet inaugura la itinerància de l’exposició més vista al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Es podrà veure “Immersos en les Dades”, produïda per la Diputació de Barcelona, i la producció del MAC “Google in View”

El proper divendres 16 d’octubre a les 19.30 h s’inauguren a Can Palauet dues exposicions que giren al voltant de l’emergència de les dades i dels seus efectes culturals, polítics i artístics. Una de les mostres és la producció de la Diputació de Barcelona “Immersos en les Dades. [Una] adaptació de l’exposició <<Big Bang Data>> del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)”, que a Mataró comença una itinerància que permetrà veure la mostra a diverses ciutats catalans fins a finals del 2017. Relacionat amb aquesta, el M|A|C Espai de Can Palauet ofereix al mateix temps “Google in View”, un projecte (post)fotogràfic de l’artista mataroní resident a Berlín, Andrés Galeano, que reflexiona sobre el dispositiu Google.




“Immersos en les Dades. [Una] adaptació de l’exposició <<Big Bang Data>> del CCCB”, neix, com el nom indica, d’una producció del centre cultural que la va acollir l’any 2014. Aquest projecte, comissariat per Olga Subirós i José Luis de Vicente, s’ha convertit en l’exposició més visitada de la història del centre barceloní i ha viatjat a Buenos Aires i Madrid i en breu arribarà a Londres i Singapur. La Diputació de Barcelona ha adaptat l’exposició a un format més petit per poder viatjar pel territori català, començant a Mataró i visitant ciutats com ara Badalona, Igualada, Terrassa, Sabadell i Manresa, entre d’altres.

 

El projecte s’endinsa en el fenomen de l’explosió de dades que viu la societat actual i ofereix una àmplia exploració d’aquest camp cultural combinant peces d’art contemporani, projectes de disseny, documentació històrica, vídeos d’artistes i prototips de noves tecnologies i serveis.

 

Amb la voluntat d’oferir recursos als visitants per contextualitzar, aprofundir i dialogar amb les temàtiques i els plantejaments de l’exposició i amb els artistes que hi participen, “Immersos en les Dades” també ofereix un espai de documentació, un servei educatiu i activitats complementàries vinculades per a públic familiar, per a gent gran i per a públic adult.

 



Google in View

 

Vinculat amb l’altra exposició, el M|A|c ha produït “Google in View” de l’artista mataroní Andrés Galeano. En aquest projecte (post)fotogràfic Galeano utilitza l’eina Street View de Google, que fa fotografies panoràmiques de 360º que capten els llocs i permeten transitar-los virtualment. L’artista utilitza aquesta tecnologia per passejar-se pel mapamundi buscant curiositats dins d’aquest sistema de representació, tot fent evident les imperfeccions d’aquestes imatges.

 

Les dues mostres es podran veure fins al 5 de desembre.

 



Activitats complementàries d’”Immersos en les Dades”

 

. Diumenge 25 d’octubre a les 12 h i dissabte 7 de novembre a les 18 h

“Nosaltres al ciberespai”. Activitat dirigida a públic familiar amb nens/es d’entre 6 i 16 anys, esplais, casals d’infants i joves i altres col·lectius d’adults interessats. Gratuït. Durada: 90 minuts. A càrrec de La Mandarina Newton.

 

. Dimarts 17 de novembre a les 18 h

“(Re)cerques a Google a estudi”. Activitat dirigida a públic a partir de 55 anys. Gratuït. Durada: 90 minuts. A càrrec de La Mandarina Newton.



. Diumenge 29 de novembre a les 12 h

"In Situ". Activitat dirigida a públic adult a partir de 16 anys. Gratuït. Durada: 90 minuts. A càrrec de La Mandarina Newton.

 

. Divendres 30 d’octubre a les 19h

“Què és el Big Data?”. Conferència a càrrec de José Luis de Vicente, comissari de l’exposició.

 

. Dimecres 11 de novembre de 16 a 20 h

“Cryptoparty: Anonimitza’t”. Taller a càrrec de Jordi Iparraguirre i Jordi Delgado. Inscripcions fins al 5 de novembre a calarenas@ajmataro.cat o al telèfon 93 741 29 30. 

 

 Servei educatiu: del 16 d’octubre al 5 de desembre

"Un món de dades", a càrrec de La Mandarina de Newton. Adreçat a alumnes de 4t, 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO. Gratuït. Durada: 90 minuts. Grups màx. 30 pers. Cal concretar dia i hora a calarenas@ajmataro.cat o al telèfon 93 741 29 30. A càrrec de La Mandarina Newton.