Can Palauet inaugura la itinerància de l’exposició més vista al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Es podrà veure “Immersos en les Dades”, produïda per la Diputació de Barcelona, i la producció del MAC “Google in View”

El proper divendres 16 d’octubre a les 19.30 h s’inauguren a Can Palauet dues exposicions que giren al voltant de l’emergència de les dades i dels seus efectes culturals, polítics i artístics. Una de les mostres és la producció de la Diputació de Barcelona “Immersos en les Dades. [Una] adaptació de l’exposició <<Big Bang Data>> del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB)”, que a Mataró comença una itinerància que permetrà veure la mostra a diverses ciutats catalans fins a finals del 2017. Relacionat amb aquesta, el M|A|C Espai de Can Palauet ofereix al mateix temps “Google in View”, un projecte (post)fotogràfic de l’artista mataroní resident a Berlín, Andrés Galeano, que reflexiona sobre el dispositiu Google.




“Immersos en les Dades. [Una] adaptació de l’exposició <<Big Bang Data>> del CCCB”, neix, com el nom indica, d’una producció del centre cultural que la va acollir l’any 2014. Aquest projecte, comissariat per Olga Subirós i José Luis de Vicente, s’ha convertit en l’exposició més visitada de la història del centre barceloní i ha viatjat a Buenos Aires i Madrid i en breu arribarà a Londres i Singapur. La Diputació de Barcelona ha adaptat l’exposició a un format més petit per poder viatjar pel territori català, començant a Mataró i visitant ciutats com ara Badalona, Igualada, Terrassa, Sabadell i Manresa, entre d’altres.

 

El projecte s’endinsa en el fenomen de l’explosió de dades que viu la societat actual i ofereix una àmplia exploració d’aquest camp cultural combinant peces d’art contemporani, projectes de disseny, documentació històrica, vídeos d’artistes i prototips de noves tecnologies i serveis.

 

Amb la voluntat d’oferir recursos als visitants per contextualitzar, aprofundir i dialogar amb les temàtiques i els plantejaments de l’exposició i amb els artistes que hi participen, “Immersos en les Dades” també ofereix un espai de documentació, un servei educatiu i activitats complementàries vinculades per a públic familiar, per a gent gran i per a públic adult.

 



Google in View

 

Vinculat amb l’altra exposició, el M|A|c ha produït “Google in View” de l’artista mataroní Andrés Galeano. En aquest projecte (post)fotogràfic Galeano utilitza l’eina Street View de Google, que fa fotografies panoràmiques de 360º que capten els llocs i permeten transitar-los virtualment. L’artista utilitza aquesta tecnologia per passejar-se pel mapamundi buscant curiositats dins d’aquest sistema de representació, tot fent evident les imperfeccions d’aquestes imatges.

 

Les dues mostres es podran veure fins al 5 de desembre.

 



Activitats complementàries d’”Immersos en les Dades”

 

. Diumenge 25 d’octubre a les 12 h i dissabte 7 de novembre a les 18 h

“Nosaltres al ciberespai”. Activitat dirigida a públic familiar amb nens/es d’entre 6 i 16 anys, esplais, casals d’infants i joves i altres col·lectius d’adults interessats. Gratuït. Durada: 90 minuts. A càrrec de La Mandarina Newton.

 

. Dimarts 17 de novembre a les 18 h

“(Re)cerques a Google a estudi”. Activitat dirigida a públic a partir de 55 anys. Gratuït. Durada: 90 minuts. A càrrec de La Mandarina Newton.



. Diumenge 29 de novembre a les 12 h

"In Situ". Activitat dirigida a públic adult a partir de 16 anys. Gratuït. Durada: 90 minuts. A càrrec de La Mandarina Newton.

 

. Divendres 30 d’octubre a les 19h

“Què és el Big Data?”. Conferència a càrrec de José Luis de Vicente, comissari de l’exposició.

 

. Dimecres 11 de novembre de 16 a 20 h

“Cryptoparty: Anonimitza’t”. Taller a càrrec de Jordi Iparraguirre i Jordi Delgado. Inscripcions fins al 5 de novembre a calarenas@ajmataro.cat o al telèfon 93 741 29 30. 

 

 Servei educatiu: del 16 d’octubre al 5 de desembre

"Un món de dades", a càrrec de La Mandarina de Newton. Adreçat a alumnes de 4t, 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO. Gratuït. Durada: 90 minuts. Grups màx. 30 pers. Cal concretar dia i hora a calarenas@ajmataro.cat o al telèfon 93 741 29 30. A càrrec de La Mandarina Newton.