Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

CETEMMSA i el TecnoCampus presenten Reimagine Textile, un programa per rellançar el sector

Escoltar

CETEMMSA i el TecnoCampus presenten Reimagine Textile, un programa per rellançar el sector

El president del TecnoCampus i de CETEMMSA, Miquel Rey, ha presentat aquest migdia a Canet de Mar, en el transcurs d’una jornada celebrada al Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil, el nou programa Reimagine Textile. Rey ha explicat als assistents que aquesta iniciativa és “una eina per ajudar les empreses que ho necessiten a reinventar-se, i a totes en general a augmentar el valor afegit de la seva producció”. 

 

Reimagine Textile aposta per fer arribar la tecnologia de darrera generació i eines relacionades amb l’emprenedoria a les empreses, sigui quin sigui el seu tamany. “Tenim el repte d’arribar a tot el teixit productiu, i comptem amb la potència de la nova Eurecat per assolir-ho”, ha apuntat. Eurecat és la unió de tots els centres tecnològics catalans de la xarxa Technio (entre ells CETEMMSA), de manera que Reimagine podrà transferir a les empreses tot el coneixement que s’hi genera.

 

Miquel Rey ha animat les empreses del sector a aprofitar aquest nou instrument. “La crisi ens ha ensenyat que és necessari planificar com seran les nostres empreses els propers 5 o 10 anys, i a vegades, sense ajuda, en la lluita del dia a dia, això costa fer-ho”, ha apuntat. Miquel Rey, que també és vicepresident d’Eurecat, ha anunciat que com a possibilitat de futur es treballa amb la idea d’obrir a Canet una incubadora d’empreses tèxtils de nova creació. A més, de cara al curs vinent el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil de Canet augmentarà l’oferta de formació dual de tipus professionalitzador de cara al curs vinent.

 

El director general d’Indústria de la Generalitat, Antoni M. Grau, ha recordat que Eurecat i iniciatives com Reimagine Textile s’emmarquen en el reconeixement que “la indústria és essencial per al país”. Europa ha posat en marxa programes com RIS3 que poden ajudar les indústries estratègiques que fixa cada regió, i entre les quals, ha recordat Grau, hi ha el tèxtil basat en el disseny, el dedicat a l’automoció i el de la llar.

 

Durant la jornada, el president d’ASEGEMA (Gremi d’Empresaris del Gènere de Punt de Mataró i Comarca), Paulí Aluart, ha assenyalat que hi ha indicis esperançadors de recuperació del sector gràcies al fet que s’ha adaptat al pronto moda i ha millorat el valor afegit dels productes per competir amb els productors emergents. Una altra dada significativa és que només el 7% de productors de tot l’Estat es dediquen al tèxtil tècnic, fet que representa una oportunitat de creixement en aquest segment.

 

En la cloenda de l’acte, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha animat les empreses a cooperar i guanyar tamany per ser més competitives. Puig ha destacat que el lideratge en aquests processos és dels empresaris, i que l’Administració, amb iniciatives com Eurecat o Reimagine Textile, només pretén acompanyar-les en el seu creixement.