Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Contador, “Purito”, Valverde i Froome tornaran a pedalar pels carrers de Mataró

Escoltar

Contador, “Purito”, Valverde i Froome tornaran a pedalar pels carrers de Mataró

La “Volta” Ciclista a Catalunya passarà per la ciutat el 23 i 24 de març



Joaquim “Purito” Rodríguez, Alejandro Valverde, Chris Froome i Alberto Contador són alguns dels ciclistes que rodaran pels carrers de Mataró els propers 23 i 24 de març formant part de la 95a “Volta” Ciclista a Catalunya que es disputarà del 23 al 29 de març. L’etapa inaugural Calella-Calella, del dilluns 23, passarà per Mataró i la segona etapa del dimarts 24, Mataró-Olot, els ciclistes faran una sortida neutralitzada al Camí de la Geganta en direcció a Sant Andreu de Llavaneres per tornar a entrar al municipi en cursa llançada (competitiva).


 

L’alcalde, Joan Mora, el president de la “Volta” Ciclista a Catalunya, Rubèn Peris, i el regidor d’Esports, Pere Galbany, han presentat aquest matí la participació que per segon any consecutiu tindrà Mataró en aquesta competició gairebé centenària.

 

Mataró ha acollit alguna etapa de la “Volta” en cinc ocasions, la primera el 1944 amb victòria de Julián Berrendero també en la segona etapa, i l’última l’any passat amb gran expectació de públic amb prop de 6.000 persones: unes 4.000 persones van veure l’esdeveniment esportiu als entorns del Camí de la Geganta, on va tenir lloc la sortida neutralitzada, i prop de 2.000 més van seguir els ciclistes al llarg del recorregut que van fer per la ciutat. La “Volta” és un espectacle esportiu on petits i grans poden gaudir d’una gran jornada ciclista amb els corredors número u del panorama internacional.

 

En aquesta nova edició cal afegir-hi la novetat que en la segona etapa els ciclistes sortiran de Mataró en sortida neutralitzada i tornaran a entrar al municipi en cursa llançada per seguir el recorregut de l’etapa fins a Olot. Per tant, s’espera que la prova sigui més emocionant i espectacular que l’any passat.

 

 

Dues etapes passant per Mataró

 

L’etapa inaugural de la “Volta”, el 23 de març, farà el recorregut Calella-Calella (185,200 km), d’on sortirà a les 12.17 h. Es preveu que els ciclistes entrin aproximadament a Mataró a les 12.45 h per la carretera N-II, seguiran per l’avinguda del Maresme i pujaran per les rondes de Barceló, d’Alfons XII i de Joan Prim fins a la plaça de Granollers. Continuaran després pel Camí de la Geganta, on davant els números 39-41 tindrà lloc la meta volant corresponent al Trofeu Miquel Poblet, el primer esprint d’aquesta edició de la “Volta”. Arribaran a la plaça d’Espanya, la ronda d’Alfons X El Savi i la carretera de Mata, fins abandonar la ciutat en direcció a Sant Andreu de Llavaneres.

 

Pel que fa a la segona etapa (Mataró-Olot, 191,800 km), el 24 de març, la “Volta” farà a Mataró una sortida neutralitzada a les 12.08 h. des del Camí de la Geganta, passant per la plaça d’Espanya, ronda d’Alfons X El Savi, plaça de Puerto Rico, ronda de Miguel de Cervantes, avinguda del Maresme i N-II en sentit Girona. A les 12.30 h, els corredors tornaran a entrar al municipi en cursa llançada per la carretera de Mata, i seguiran per la ronda d’Alfons X El Savi, plaça d’Espanya, Camí de la Geganta, plaça de Granollers, avinguda de Josep Puig i Cadafalch i carretera d’Argentona.

 

 

Més equips que l’any passat

 

El pas de la “Volta” portarà a la ciutat 192 corredors dels 24 equips millors del món (2 més que l’any passat), als quals cal afegir una caravana de més de 140 vehicles a més de tot el  personal de l’organització, seguretat, premsa i equips participants, molts dels quals s’allotjaran a hotels de Mataró.

 

La celebració de la “Volta” serà un espectacle esportiu de primera magnitud que cobriran desenes de mitjans especialitzats i canals de televisió internacionals.

 

 

Principals afectacions al trànsit

 

Amb motiu del pas de la “Volta” per la ciutat hi hauran diferents afectacions al trànsit tant dilluns 23 com dimarts 24, així com a les entrades i sortides dels aparcaments:

 

Com a afectacions més importants del dia 23 la carretera N-II quedarà tallada al trànsit entre les 12.00 h i les 12.45 h, aproximadament, des de la Porta Laietana al límit amb el terme de Sant Andreu de Llavaneres. A les 12.10 h es tallarà el trànsit a la resta de l’itinerari (des de la ronda de Barceló fins a la carretera de Mata), en el sentit contrari al del pas dels ciclistes. En el sentit de la marxa de la “Volta”, es tallarà a les 12.20 h.

 

Pel que fa al dia 24, l’afectació més important és el tall del Camí de la Geganta, del carrer dels Pirineus a l’avinguda del Corregiment, entre les 9.15 h i les 14 h. A les 12.10 h es tallarà completament el trànsit en l’itinerari de la cursa que no hagués estat tallat prèviament. Es reobrirà cap a les 12.40 h.

 

Les afectacions completes es poden consultar a l’apartat d’Avisos del web municipal.


 

Tota la informació de la prova ciclista es pot obtenir també a través de la plataforma de missatgeria instantània Telegram de l’Ajuntament (687 200 100) amb la paraula “Volta”.