Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura Mataró estrena una nova app web per millorar la usabilitat

Escoltar

Cultura Mataró estrena una nova app web per millorar la usabilitat

L’aplicació permetrà consultar tota l’activitat cultural a la ciutat des del mòbil d’una manera més àgil

Cultura Mataró ha posat en marxa una nova aplicació que permet facilitar als usuaris de la cultura mataronina l’accés a la informació de l’activitat a la ciutat, a través de les noves tecnologies i, en aquest cas, disponible per a smartphones.


 

Prop d’un 60 % de les consultes del web culturamataro.cat es fan des de dispositius mòbils. És per això que s’ha decidit tirar endavant aquesta aplicació i així facilitar als usuaris la informació de les activitats culturals que s’esdevenen a la ciutat. D’aquesta manera l’accés a la informació serà més ràpida i diferenciada respecte al web actual de Cultura Mataró.

 

L’agenda és un dels accessos més consultats del web de Cultura i l’aplicació es basa en aquest apartat. L’aplicació mòbil compta amb un menú que inclou les activitats del dia, les del cap de setmana, les activitats familiars i enllaços a les notícies i a la subscripció dels butlletins electrònics. Per trobar l’acte que sigui de l’interès de l’usuari aquest es podrà filtrar tant per àmbits (espectacles, cinema, música, exposicions, activitats literàries, conferències, visites i rutes, festes i tradicions i diversos) com per temporalitat (avui, demà, cap de setmana, els propers 7 dies i els propers 30 dies).

 

L’aplicació permetrà guardar al calendari de l’usuari les activitats que li interessi recordar, així com també es podrà veure l’espai on es desenvolupa l’activitat i també compartir per Facebook i Twitter.

 

Una de les particularitats de ser una app web i no una app nativa és que no s’ha de descarregar des de l’app store o google play, i que no utilitza espai d’emmagatzematge dels dispositius. L’aplicació es podrà obrir des de tots els dispositius mòbils, apta per a totes les marques i tots els sistemes operatius.

 

Tot i que navegant des del mòbil a l’adreça www.culturamataro.cat ja s’accedirà a la nova aplicació directament, es pot afegir com a pantalla d’inici en el mateix mòbil. Des del sistema iOS es prem el botó de compartir i després s’ha de clicar la icona “afegir a pantalla d’inici”, i des dels mòbils amb sistema Android s’ha de clicar l’opció “afegir accés directe inici”.

 

El web de Cultura Mataró es va estrenar l’abril del 2014 i actualment té més de 30.000 visites mensuals.