Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Diada amb castells de gamma extra a Les Santes de Mataró

Escoltar

Diada amb castells de gamma extra a Les Santes de Mataró

Els Capgrossos carreguen el seu primer castell de 9 de la temporada

Capgrossos de Mataró, Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca han protagonitzat avui una Diada de Les Santes d’alt voltatge, amb castells de gamma extra que refermen l’autoritat de la ciutat com a plaça castellera.

 

La jornada ha començat a les 12 h amb l’entrada caminant dels tradicionals pilars de 4 de cada colla.

 

Els Capgrossos han començat amb dos intents desmuntats de 4 de 9 amb folre, seguits per un 4 de 8 amb l’agulla. Els amfitrions han continuat l’actuació amb el seu primer castell de 9 de la temporada, un 4 de 9 amb folre carregat. L’han seguit el 3 de 8 i un fantàstic pilar de 7 amb folre.

 

Minyons de Terrassa i Castellers de Vilafranca, les dues colles que millor han començat la temporada, han mantingut un competitiu frec a frec durant tota la jornada. Malves i verds han iniciat les respectives actuacions amb dues magnífiques torres de 9 amb folre i manilles.

 

L’actuació de Minyons ha continuat amb un 4 de 9 amb folre, un 3 de 9 amb folre i, per últim, un pilar de 8 amb folre i manilles carregat.  

 

Per la seva part, després de la torre de 9 amb folre i manilles, els verds han aconseguit el 4 de 9 amb folre i han fet un intent de 3 de 9 amb folre i agulla. Els de Vilafranca han acabat la seva actuació amb el 3 de 9 amb folre i un espectacular pilar de 8 amb folre i manilles.

 


La Diada castellera de Les Santes s’ha pogut seguir en directe per m1tv, i per internet pels portals tv3.cat (TV3 a la carta), m1tv.cat i lessantes.cat, i avui a les 19.05 h la Televisió de Catalunya emetrà un resum al “Diades castelleres especials”. Ha estat la primera vegada que TV3, La Xarxa de Comunicació Local i un mitjà local (m1tv) retransmeten de forma conjunta una diada castellera, fruit d'un acord de col·laboració. Per la seva part, Mataró Ràdio ha emès la jornada en directe per primera vegada per a totes les emissores de ràdio de La Xarxa.