Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró se suma a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni

Escoltar

El Museu de Mataró se suma a la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni

Es faran visites teatralitzades a Can Marfà Gènere de Punt i visites especials a la vil·la romana de Torre Llauder

El Museu de Mataró participarà activament a les Jornades Europees del Patrimoni del 9 al 12 d’octubre amb una sèrie de visites guiades pensades per a tots els públics. Les activitats es faran en dues de les extensions del Museu, a la Vil•la romana de Torre Llauder i a Can Marfà.



Les Jornades Europees del Patrimoni són un dels esdeveniments culturals més importants a nivell europeu, una iniciativa impulsada pel Consell d’Europa i la Comissió Europea des de l’any 1991 amb l’objectiu de promoure l’accés al patrimoni cultural i de conscienciar a la ciutadania sobre la importància de la seva preservació. 

 


Les jornades se celebren arreu del continent el darrer cap de setmana de setembre, oferint l’oportunitat de visitar monuments, museus i zones d’interès cultural a tots aquells que hi estiguin interessats d’una manera gratuïta. A Catalunya tindran lloc entre el 9 i el 12 d’octubre.

 


L’edició d’enguany està centrada en el patrimoni industrial, amb l’objectiu de posar èmfasi en la recerca, la conservació i la posada en valor d’aquest llegat del passat vinculat a la indústria i a la tècnica i per tant Can Marfà Gènere de Punt, que va obrir les portes el passat mes de març, pren un especial protagonisme en aquesta edició.

 


Divendres 9 d’octubre a les 18 i a les 19 s’hi farà la visita teatralitzada “Un passeig per Can Marfà” per a conèixer d’una manera lúdica i entretinguda el procés de producció del gènere de punt i algun dels fets més rellevants de la història d’una de les fàbriques més importants de Catalunya. Acompanyats de diversos personatges de ficció, els participants viatjaran en el temps i es traslladaran als anys quaranta del passat segle XX.

 


La nova extensió del Museu de Mataró també es podrà veure a través de dues visites guiades més: dissabte 10 d’octubre a les 18.30 h i diumenge 11 d’octubre a les 12 h. En aquesta ocasió es visitarà la nau petita de la fàbrica de Can Marfà i es podrà descobrir l’exposició permanent que, amb el títol de Mataró capital del gènere de punt, proposa un recorregut per la indústria del teixit de punt seguint un doble fil argumental, d’una banda, el procés de fabricació del teixit de punt, i per l’altra, l’evolució d’aquesta indústria a Catalunya des del segle XVIII fins a l’actualitat. Aquestes activitats són lliures sense reserva prèvia.

 


L’altre espai patrimonial de la ciutat que es podrà visitar serà la Vil·la romana de Torre Llauder, on es conserven les restes d’una vil•la romana d’època d’August (finals del segle I aC) amb paviments decorats amb mosaic, que va pertànyer al territori de la ciutat romana d’Iluro. La visita es farà dissabte 10 d’octubre a les 12 h.