Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa Tresca Jove forma joves en l’àmbit de la cuina

Escoltar

El programa Tresca Jove forma joves en l’àmbit de la cuina

Al final del curs els alumnes realitzaran pràctiques laboralsEl programa del Tresca Jove cuina va començar ahir amb la participació de 25 joves. La iniciativa està organitzada per la Fundació Catalana de l’Esplai i la Cambra de Comerç de Barcelona i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.


 

Tresca Jove és un programa adreçat a joves de 18 a 25 anys que no estiguin escolaritzats o al límit de la deserció del sistema escolar, que estiguin fora del circuit laboral (a l’atur, sense experiència o en condicions de precarietat), joves amb situacions familiars delicades o usuaris de centres, serveis i recursos juvenils que treballen amb usuaris en situació de vulnerabilitat i beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil.

 

Al Tresca Jove cuina hi participen 25 joves, 11 nois i 14 noies, i es divideix en 3 mòduls:

 

. Habilitats i competències personals i socials: 35 hores

. TIC i idiomes: 35 hores

. Operacions bàsiques de cuina: 100 hores

 

En els tres mòduls es combinen la teoria i exercicis pràctics basant-se i adaptant-se a l’experiència dels alumnes.

 

El curs s’imparteix en el Centre de Formació Permanent Tres Roques i durant el mes de desembre es fan sessions de 5 hores (de 9 a 14 h) i de gener a maig de 4 hores (de 9.30 a 13.30 h).

 

En l’última etapa del projecte es realitzaran pràctiques laborals amb l’objectiu de què els alumnes tinguin una primera experiència laboral.