Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El TecnoCampus acull la Jornada Catalana de la Mobilitat

Escoltar

El TecnoCampus acull la Jornada Catalana de la Mobilitat

Està organitzada per l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà

El proper dimarts 5 de maig tindrà lloc a l’Auditori del TecnoCampus de Mataró l’onzena jornada sobre mobilitat que organitza l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). En aquesta 11a edició, la trobada renova la seva imatge i creix amb la voluntat de convertir-se en la Jornada Catalana de la Mobilitat.

 

La jornada convocarà més de 300 tècnics i regidors de mobilitat, a més d’alcaldes i personalitats relacionades amb el món del transport. Es tracta d’una cita anual ineludible per a tots els qui treballen en aquest àmbit, perquè és una oportunitat única per conèixer de primera mà bones pràctiques, novetats i experiències destacades de mobilitat a nivell nacional i internacional.

 

La Jornada Catalana de la Mobilitat començarà a les 9 del matí amb una sessió d’obertura a càrrec de l’alcalde de Mataró i president de l’AMTU, Joan Mora; el director general de l’Autoritat del Transport Metropolità, Josep-Anton Grau i el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font.

 

La trobada inclourà una taula rodona on es debatrà sobre el present i futur del transport públic urbà. Aquesta taula rodona tindrà lloc a les 9.45 h i comptarà amb representants dels diferents sectors de la mobilitat (transport públic, operador privat i usuaris).

 

Durant la jornada es faran dues sessions temàtiques: la primera, sobre els autobusos elèctrics, on es presentarà una experiència europea en aquest àmbit i la visió de l’operador públic i privat sobre aquest tipus de tecnologia; i la segona, centrada en l’aplicació i gestió de l’Open Data a la Mobilitat. Per acabar, se celebrarà la sessió Dit i Fet, amb 7 presentacions de format molt curt, 400 segons cadascuna, sobre temes diversos.

 

A més a més, es presentarà la revista MobiliCAT, una publicació promoguda i editada per l’AMTU i que és la primera revista en català especialitzada en temes de mobilitat i infraestructures.

 

Per altra banda, també es realitzarà la votació popular per escollir el pòster guanyador de la II edició del concurs escolar per promocionar la targeta T-12.

 

La jornada finalitzarà amb un dinar on assistents i ponents podran dialogar i intercanviar opinions. El dinar estarà presidit pel president de l’AMTU i alcalde de Mataró, Joan Mora.

 

L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà

 

L’AMTU és una associació de municipis lliurement adherits que té com a objectiu l’enaltiment i la promoció del transport públic urbà de les seves ciutats, així com de la mobilitat en general a la regió metropolitana i a Catalunya.

 

Actualment formen part de l’AMTU 75 ajuntaments i 2 consells comarcals, que representen a una població de més d’1,9 milions d’habitants i prop de 40 milions de viatgers urbans transportats.