Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els ciutadans de Mataró podran fer propostes en una jornada participativa per elaborar el PAM 2016

Escoltar

Els ciutadans de Mataró podran fer propostes en una jornada participativa per elaborar el PAM 2016

La jornada “Què vols per a Mataró?” tindrà lloc dissabte 14


L’Ajuntament de Mataró ha organitzat per al proper dissabte 14 de novembre una jornada participativa oberta a tothom amb l’objectiu de recollir propostes ciutadanes que s’estudiaran i es tindran en compte en el procés d’elaboració del Programa d’Actuació Municipal (PAM) 2016.


 

La jornada “Què vols per a Mataró?” tindrà lloc a partir de les 9.15 hores al Centre Cívic Pla d’en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6. Mataró). A les 9.30 hores, l’alcalde, David Bote, i el regidor de Participació Ciutadana, Joaquim Fernàndez, donaran la benvinguda als assistents. A continuació tindrà lloc la presentació de la situació econòmica, social i territorial de la ciutat i dels cinc eixos en què es divideix l’acord de govern, amb els projectes que ja estan en marxa i aquells que es preveu iniciar:

 

1. Primer les persones igualtat d’oportunitats.

2. Recuperar l’economia, crear ocupació i promocionar la ciutat.

3. Apostar per l’educació, la cultura i l’esport.

4. Convivència i gestió de l’espai públic, territori i sostenibilitat.

5. Un govern obert, honest i eficient.

 

Seguidament, els assistents es distribuiran en cinc taules de treball, on els regidors corresponents, acompanyats de tècnics municipals, exposaran les línies de treball de cadascun dels eixos. A cada taula es debatran i recolliran les propostes del grup. A migdia, en una sessió plenària amb tots els assistents a la jornada, es posaran en comú les propostes de tots els eixos. Es preveu que la jornada finalitzi aproximadament a les 13 h, després de la cloenda a càrrec de Joaquim Fernàndez (12.30 h).

 

 

Què es el Programa d’Actuació Municipal?

 

El Pla de Mandat 2016-2019, que neix de l’acord polític entre els socis de govern (PSC i CiU), tindrà la concreció anual a través del PAM, que concreta les línies de treball i actuacions a desenvolupar a la ciutat i cada any recollirà també les aportacions que es facin des de la ciutadania. Al PAM es vincula el pressupost municipal per poder fer front a les despeses que se’n deriven.

 

L’elaboració del PAM 2016 ja ha començat. L’Ajuntament ha posat en marxa un web específic que conté informació sobre la jornada participativa de dissabte i a la vegada recull les diferents formes per participar que tenen els ciutadans durant tot el procés d’elaboració del PAM fins a l’aprovació definitiva. Les vies de participació, a més de la jornada, són:

 

- Mitjançant la bústia ciutadana, des del mateix web.

- Mitjançant les xarxes socials: a twitter amb l’etiqueta #proposopermataro

- Formant part dels consells sectorials i territorials: aquests consells estan formats per entitats, associacions i grups municipals, i cadascun d’ells elaborarà 10 propostes.

- Mitjançant l’Audiència pública: es convoca un cop s’han valorat les propostes i es presenten aquelles que s’incorporen al PAM 2016. Durant l’acte es poden tornar a fer propostes que es tindran en compte com a al·legacions dins el període d’exposició pública.

 

En tots els casos les propostes es recolliran, s’avaluaran i tindran resposta justificant la seva incorporació o no al PAM.