Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els voluminosos i trastos vells dipositats al carrer es recullen cada dia a una zona diferent de la ciutat

Escoltar

Els voluminosos i trastos vells dipositats al carrer es recullen cada dia a una zona diferent de la ciutat

El servei es reorganitza de forma més eficient i ja no cal trucar per concertar-lo

El servei de recollida al carrer de voluminosos i trastos vells s’ha reorganitzat amb l’objectiu de fer-lo més eficient i minimitzar la presència de residus a la via pública. A partir d’ara, es recullen cada dia, de dilluns a dissabte, en una zona diferent de la ciutat sense que els ciutadans hagin de trucar per concertar prèviament el servei.

 

Aquest servei recull els residus que no es poden dipositar en cap dels contenidors de recollida selectiva i que tenen un volum massa gran per dur-los a sobre fins a alguna de les deixalleries de Mataró. Per exemple, mobles vells, matalassos, televisors, ordinadors, etc.

 

Els ciutadans hauran de deixar els residus voluminosos davant del portal de casa seva la nit abans o fins a les 8 h del dia que s’hagi assignat a aquell carrer. El servei de recollida passarà a partir de les 8 h. Cada dia hi treballaran 2 equips fent les recollides assignades a cada zona de la ciutat i hi haurà un tercer que atendrà incidències per eliminar residus dipositats al carrer fora del dia previst.

 

L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa per explicar els canvis en la recollida dels voluminosos. S’han editat i distribuït 6.000 cartells a tota la ciutat, de 6 models diferents, que informen sobre el dia de recollida que pertoca a aquella zona concreta, i s’han repartit 2.000 fullets informatius als equipaments municipals. També s’han editat 500 vinils (6 models) que es posaran en les àrees de contenidors per informar del dia que es recull en aquell carrer. Per últim, els canvis del servei es poden consultar al web www.mataroneta.cat i enviant la paraula “trasto” al Telegram de l’Ajuntament (687 200 100).

 

Cal recordar que els mobles vells, trastos i residus voluminosos en general també es poden portar a les deixalleries fixes. A Mataró hi ha dues (carrer de Galícia, 140 i carrer de Francesc Layret, 74) que estan obertes de dilluns a dissabte de 9 a 13 h i de 16 a 20 h, i diumenge de 9 a 14 h.

 

Els canvis en la recollida dels voluminosos s’emmarquen en les millores implantades pel nou contracte del servei de la recollida de residus, la neteja viària i la neteja de les platges. Bona part de les novetats són fruit del procés de participació que es va dur a terme per implicar els ciutadans en el disseny del servei i fer-lo més eficient.