Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament adequa un local del carrer de Cosme Churruca per acollir els serveis d’atenció a les dones

Escoltar

L’Ajuntament adequa un local del carrer de Cosme Churruca per acollir els serveis d’atenció a les dones

S’hi ubicarà el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) i el nou Servei d’Intervenció Especialitzada per a Dones (SIE)

El Servei d’Equipaments Municipals de l’Ajuntament va començar la setmana passada les obres d’adequació del local ubicat al número 88 del carrer de Cosme Churruca, que en breu acollirà diferents serveis d’atenció a les dones, sobretot aquelles que pateixen violència masclista.

 

D’una banda s’hi traslladarà el Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD), de caràcter municipal i ara ubicat als baixos del Centre de Formació Tres Roques, i de l’altra s’hi implantarà el nou Servei d’Intervenció Especialitzada per a Dones (SIE) que posarà en marxa el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat amb caràcter comarcal.

 

El CIRD és un espai adreçat a totes les dones de la ciutat, que té com a finalitat donar resposta a les diferents demandes d’informació i atenció, així com potenciar els processos d’autonomia femenina i contribuir a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere que encara perduren, oferint serveis d’informació i orientació, d’atenció psicològica, assessorament jurídic i laboral.

 

El SIE ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situacions de violència, i també als seus fills i filles. També incideix en la prevenció, la sensibilització i la implicació comunitària. Compta amb un equip professional multidisciplinar integrat per persones titulades en psicologia, treball social, educació social, dret i inserció laboral.

 

La reubicació del CIRD i la nova instal·lació del SIE Mataró-Maresme permetrà ampliar els serveis oferts a les dones maltractades i ampliar-los als seus fills i filles, no només respecte a l’orientació sinó també al tractament i a la seva recuperació. D’altra banda, la ubicació conjunta del CIRD i el SIE permetrà la generació de sinèrgies entre ambdós serveis i consolidar un espai de referència tècnica i assistencial a la ciutat respecte a les polítiques d’intervenció en l’àmbit de la violència masclista i de la promoció de la igualtat de gènere. Està previst que els serveis puguin obrir al públic el proper mes d’abril.

 

 


Treballs a realitzar

 

El local està situat a pocs metres de l’estació de tren, a la planta baixa d’un edifici d’habitatges de PUMSA. L’Ajuntament ha llogat l’espai a l’empresa municipal. Té una superfície útil de 331 m², que es redistribuirà per al seu nou ús.

 

Es crearà una zona d’espais comuns centrals, amb una recepció, sala d’espera, sala polivalent, office i serveis, i es destinarà la banda dreta del local al SIE i la banda esquerra al CIRD. D’aquesta manera, un cop feta la recepció de les persones i detectades les seves necessitats podran ser derivades a un o altre servei.

 

A la zona del CIRD hi haurà un espai de treball per a tres persones, una sala de visites i dos despatxos. La zona del SIE estarà formada per quatre sales d’entrevistes, un espai infantil, un espai de treball per a sis persones i un despatx de direcció. L’espai del SIE tindrà subministrament elèctric, sistemes de climatització, alarma i telecomunicacions totalment independents.

 

Les obres han estat adjudicades per un import de 123.694,25 € (IVA inclòs) a l’empresa Afix Constructora, SL i tenen una durada prevista de 3 mesos. La inversió es finançarà amb els ajuts adjudicats a l’Ajuntament en el marc de la Xarxa de Governs Locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona.