Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament contractarà 65 persones en situació d’atur gràcies a un nou pla d’ocupació

Escoltar

L’Ajuntament contractarà 65 persones en situació d’atur gràcies a un nou pla d’ocupació

Els candidats ja han estat preseleccionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya

L’Ajuntament de Mataró contractarà 65 persones en situació d’atur gràcies a una subvenció de 586.732,52 € atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc del Programa Treball i Formació.

 

Aquest programa té com a objectiu afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de persones que es troben en situació d’atur que hagin exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació, preferentment majors de 45 anys.

 

Aquest pla d’ocupació ofereix un contracte laboral per a la realització de treballs d’interès públic i/o de caràcter social durant 6 mesos a jornada completa. El salari a percebre per les persones beneficiàries serà de 850 € mensuals. També els hi garanteix fins a 120 hores de formació professionalitzadora o transversal durant la seva jornada laboral.

 

L’Ajuntament realitza el procés de selecció a partir de la llista de persones que ja han vingut derivades prèviament des de l’Oficina de Treball del Servei d’Ocupació de Catalunya i que reuneixen els següents requisits:

 

          Trobar-se inscrit en les oficines del SOC com a demandant d'ocupació no ocupat/ada

          Ser, preferentment, major de 45 anys

          Haver exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi o no tenir dret a percebre-la

          No ser beneficiari del Pla Prepara o la Renda Activa d’Inserció

          Pertànyer a algun dels col·lectius prioritzats pel SOC.

 

Les persones que es contractaran es distribueixen en els següents perfils professionals: oficial/a de paleta, oficial/a de pintura, oficial/a de jardineria, peó de paleta, peó de pintura, peó de jardineria, oficial/a de mecànica, oficial/a d’instal·lacions, auxiliar administratiu/iva, conserge, personal tècnic/a d'ocupació, informàtic, de convivència, de salut pública, d'audiovisuals, d'estudis estadístics, de prevenció de riscos laborals, delineant, arquitecte tècnic/a, dissenyador/a gràfic/a, enginyer/a tècnic/a d’electricitat i enginyer/a tècnic/a de llicències.

 

Enguany, gràcies a altres projectes de Treball i Formació subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i la Diputació de Barcelona, 192 persones han pogut gaudir, a la ciutat de Mataró, d’un contracte de sis mesos realitzant treballs d’interès general i/o de caràcter social.

 

L’Ajuntament ha sol·licitat també al SOC una altra subvenció perquè 28 persones beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció puguin ser contractades abans de final d’any durant 6 mesos realitzant tasques d’atenció i/o manteniment d’espais i equipaments públics, suport administratiu i atenció al públic.