Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament destina aquest estiu més del doble que l’any passat a l’alimentació de menors en situació de vulnerabilitat

Escoltar

L’Ajuntament destina aquest estiu més del doble que l’any passat a l’alimentació de menors en situació de vulnerabilitat

La mesura va adreçada a donar suport a 213 infants i adolescents de la ciutat



L’Ajuntament destinarà aquest any 36.716 € a l’atenció d’emergències d’alimentació d’infants i adolescents durant l’estiu, xifra que representa un increment de 23.006,04 €, un 168 % més que l’any passat. Els ajuts es concediran en diferents modalitats i es calcula que podran beneficiar més de 200 menors.


 

El Servei de Benestar Social de l’Ajuntament i la Direcció d’Educació de l’Ajuntament, en coordinació amb els serveis sanitaris de la ciutat, té detectats 213 menors que requereixen atenció prioritària per a la cobertura de necessitats bàsiques, especialment d’alimentació. Al llarg de l’any, l’Ajuntament manté diferents dispositius per cobrir aquestes necessitats. Donat que a l’estiu no hi ha servei de menjador escolar, l’Ajuntament planifica algunes mesures per continuar donant suport als esmentats infants i adolescents en situació de vulnerabilitat.

 

L’increment de pressupost previst aquest any farà possible l’ampliació del número de places del Casalet d’agost que organitza Creu Roja -passant de 50 a 70 places disponibles-, la incorporació d’aliments refrigerats a la cistella bàsica que ja s’estava facilitant i l’ampliació d’ajuts per a casals d’estiu que organitzen diferents entitats.

 

El Casalet es desenvolupa entre el 3 i el 28 d’agost a l’escola pública Àngela Bransuela, i s’hi organitzen activitats de lleure per a infants d’entre 3 i 12 anys. Durant la jornada que passen els infants en el centre, se’ls garanteix esmorzar, dinar i berenar.

 

Per la seva part, Creu Roja aporta 14.522,86 € amb fons propis de l’entitat per donar cobertura als 213 menors detectats, als quals s’atén tant al Casalet com al seu propi espai familiar, on distribueixen una cistella d’aliments.