Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament dóna suport a la tasca que realitzen els voluntaris

Escoltar

L’Ajuntament dóna suport a la tasca que realitzen els voluntaris

El 5 de desembre se celebra el Dia Internacional del Voluntariat



Dissabte 5 de desembre es commemora el Dia Internacional del Voluntariat com agraïment públic a la dedicació i l’esforç de moltes persones anònimes que dediquen una bona part del seu temps de lleure als altres. A Mataró Càritas i la Fundació Hospital han organitzat diferents actes per celebrar la diada a la qual l’Ajuntament també s’hi suma.


 

Mataró té una llarga tradició en el món associatiu, amb unes 700 entitats registrades i una àmplia i diversa agenda d’activitats obertes a la ciutadania. Aquestes entitats funcionen gràcies als milers de persones voluntàries que així ho fan possible.

 

Les festes i tradicions de Mataró, i els actes esportius, culturals i socials que tenen lloc a la ciutat, es porten a terme amb una gran participació de voluntaris.

 

Malgrat el voluntari no busca una compensació econòmica al seu esforç, sí que és necessari oferir-li un reconeixement públic, pel molt que aporta a la ciutat de manera desinteressada. És per això que diferents entitats de la ciutat organitzen actes al voltant d’aquest diada amb l’objectiu de donar a conèixer tota la tasca que desenvolupen gràcies al voluntariat, i animar a tots a formar part d’aquesta xarxa social vitalitzadora de la ciutat.

 

L’Ajuntament de Mataró se suma a l’agraïment a tots els voluntaris que al llarg de l’any mantenen vives les entitats, permeten l’organització de grans actes, com són Les Santes, la Cavalcada de Reis o les competicions esportives, així com les persones que participen en projectes culturals a les biblioteques, programes de foment de la llengua catalana o projectes socials i sociosanitaris que tenen la voluntat de millorar la vida de moltes persones i incrementar la cohesió i la inclusió social.

 

A més, l’Ajuntament, entre les seves tasques, treballa per fomentar la figura del voluntari amb formació i orientació perquè en tot moment es trobi acompanyat a l’hora de desenvolupar la seva tasca solidària.

 

 

Actes a l’entorn de la diada

 

. Càritas Interparroquial de Mataró:

 

. Diumenge 13 de desembre, 18 h, parròquia de Sant Josep

Concert “Amors d’Òpera”, concert que encadena òpera, sarsuela, napolitanes i cançons emblemàtiques del gènere amb la finalitat d’apropar la lírica a tots els públics, en les veus de Rosa M. Campasol, mezzosoprano i Vicenç Herrero, baríton.

 

. Dilluns 14 de desembre, 20 h, sala d’actes de la Fundació Iluro (carrer de Santa Teresa, 61)

 Xerrada “Setanta vegades set”, a càrrec de Salvador Busquets, director de Càritas Diocesana de Barcelona.

 

. Fundació Hospital:

 

. Dijous 17 de desembre, de les 16 a les 20 h, la fundació ha organitzat una tarda de portes obertes per tal de donar a conèixer les associacions que estan allotjades a l’Hotel d’Entitats i les seves tasques. Les portes obertes s’acompanyaran amb activitats complementàries.